blog-logo

România este lider în UE la numărul de accidente rutiere mortale

România este lider în UE la numărul de accidente rutiere mortale

Comisia Europeană a publicat, luni, cifrele finale privind accidentele rutiere mortale pentru anul 2021, iar România rămâne fruntașă la acest capitol, cu mult înaintea Bulgariei, potrivit unui comunicat de presă al executivului european.

La nivelul UE, în 2021, s-au înregistrat 45 de decese rutiere la un milion de locuitori.

Țările cu cele mai mici rate ale deceselor în accidente rutiere sunt Suedia (20 decese la un milion de locuitori) și Danemarca (22/milion).

Rata este de aproape cinci ori mai mare în România (92 de decese/milion) și de patru ori mai mare în Bulgaria (81/milion).

Statisticile Comisiei Europene arată că, potrivit estimărilor, 19.900 de persoane au fost ucise pe drumurile din UE anul trecut, ceea ce reprezintă o creștere de 6 % în raport cu 2020. Aceasta a urmat unei scăderi anuale fără precedent de 17% între 2019 și 2020.

Alte articole:   Comprest, punct de vedere al companiei privind activitatea de deszăpezire

Imaginea din ultimii doi ani a fost puternic influențată de nivelurile de trafic din fiecare țară, care au fost considerabil mai scăzute în timpul pandemiei. Pentru unele state membre, creșterea numărului de decese rutiere după blocaj este atât de semnificativă încât necesită o analiză mai aprofundată și măsuri urgente.

Cifrele preliminare pentru primele șapte luni ale anului 2022 indică faptul că numărul deceselor pe șosele a crescut din nou, în medie cu peste 10%, comparativ cu anul 2021. Unele state membre au înregistrat creșteri semnificativ mai mari.

Sursa: g4media.ro

Foto: arhivă

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Proprietarii de câini din Brașov, verificați de polițiști

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.