blog-logo

Clubul sportiv al Brașovului a ajuns maidanul incompetenței primarului mincinos Coliban și o oportunitate de neratat pentru colivarii de la București

Clubul sportiv al Brașovului a ajuns maidanul incompetenței primarului mincinos Coliban și o oportunitate de neratat pentru colivarii de la București

A trecut aproape o lună de zile de când Alexandru Dedu a fost anunțat de primarul Coliban ca manager general de activități sportive al CSM Corona, într-o conferință de presă cu multe scene caragialești. Însă nici până astăzi Dedu nu are un statut oficial în club.

Pentru simplul fapt că postul respectiv nu există nici în Organigramă și statutul de funcții, dar nici în Regulamentul de organizare și funcționare al grupării sportive aflată sub tutela Consiliului Local. În aceeași situație se găsesc și managerii de sporturi de vară (Iulian Stamate) și de sporturi de iarnă (Bogdan Pelin).

Păi cum acționează, iau decizii, taie și spânzură Dedu & compania în club, de vreme ce ei sunt „nimeni” în acte?

Aceasta este o metodă veche. Prin care decidenții de ocazie și șarlatanii din instituțiile publice recurg pentru a-și ascunde faptele și a fugi de răspundere. Cam la fel se întâmplă și pe la CSM București. Unde colega de la Federația de handbal a fostului președinte Dedu, Cristina Vărzaru, urmează același tipar ca și grupul de „Bucale” ajuns la Brașov. Cine nu semnează, nu răspunde… Dar, primarul mincinos Allen Coliban își asumă toate acestea, pentru că el e păpușarul care a tras sforile.

Urmează plângeri penale pentru Coliban, Dedu & compania?

Specialiștii în drept pe care i-am consultat, oameni cu experiență și reputație, afirmă că ceea ce a făcut useristul Coliban, zis primarul Prejudiciu, prezentând public și impunând niște persoane pe niște funcții care nu există, poate fi considerat, fără probleme, un clasic abuz în serviciu, faptă condamnată de Codul Penal.

„Fapta funcţionarului public (n.r. – adică Allen Coliban, primarul Brașovului) care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”, precizează art. 297 din Codul Penal.

Aceiași specialiști spun răspicat că prezentându-se și acționând, invocând funcții și sarcini pe care nu le au și nu există, Alexandru Dedu și gașca lui pot fi acuzați foarte ușor de uzurpare, faptă condamnată, de asemenea, în Codul Penal.

„Fapta funcţionarului public care, în timpul serviciului, îndeplineşte un act ce nu intră în atribuţiile sale, dacă prin aceasta s-a produs una dintre urmările prevăzute în art. 297, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, găsim la art. 300 din Codul Penal.

Prostia și neștiința nu au circumstanțe atenuate în fața legii

Tupeul lui Dedu, pe de o parte, respectiv toleranța Consiliului Local Brașov, pe de altă parte, au atins cote incredibile în afara legii. Din momentul în care personajul de la București a fost acceptat ca oficial al Coronei. În ultima ședință ordinară a deliberativului municipiului Brașov. Prostia și neștiința nu au circumstanțe atenuate în fața legii. Fapta există. Pentru FC Brașov – Steagu Renaște sunt oameni din Primărie care dau cu subsemnatul. La Corona vor urma și alții.

Nu este pentru prima dată când primarul mincinos Coliban își bate joc de sportul brașovean. Și de banii comunității. Cazul „etilic” Scotch Club – Fotbal Club Brașov Steagu Renaște este de notorietate. Rămâne doar o chestiune de timp până când brațul lung al legii îl va ajunge pe curlingistul de la USR.

Urmează plângeri penale pentru Coliban, Dedu & compania? Stați pe aproape, că e groasă!

Mai stă „capră” Dănuț Lascu, inginerul de la Termo?

După demisia forțată a useristului din diaspora Radu Miclăuș (iulie), clubul orașului – instituție publică aflată în subordinea CL Brașov, nu a avut director cam o lună și jumătate (perioade cumulate). Într-un final, Coliban a găsit o marionetă de serviciu.

Și l-a numit prin dispoziție de primar ca director interimar la Corona pe Dănuț Lascu, un inginer de la Serviciul Public Local de Termoficare. Personaj care, bineînțeles, nu are nici în clin, nici în mânecă cu sportul. Dar e bun la semnat acte servite pe tavă de Sandu Dedu și combinatorii săi. E și aceasta o calitate! Dedu vrea 5.000 euro/ lună, directorul Coronei are 6.500 lei. Stupid!

Conform consilierului pe sport al lui Coliban, în 5 octombrie lui Lascu i-a expirat detașarea la Corona. Va mai urma o alta, dacă tot e ascultător și se supune ordinelor primarului?

„Gogâie” și „Momâie” dau banii Brașovului unor bucureșteni

foto: Federația Română de Baschet (FRB).

Nici bine înscăunat (sau nu?), Dedu a început cu matrapazlâcurile din primele clipe de domnie pe grumazul Coronei. Că l-a adus pe „comunicatorul” din portofoliul personal (FRH) și de la periferia Pro TV-ului, Cosmin Silistraru, mai treacă, meargă. Trebuia să aibă și managerul un „sifon” în club, când nu dă pe acolo, e limpede, se practică.

Că vrea să-i dea o pâine de mâncat „Memelușului” Iulian Stamate, cel care sparge zidul cu privirea-i profundă și „vastele”-i cunoștințe din sport, hai s-o înțelegem și p-asta. Măcar fostul handbalist a fost conectat, de la brâu în jos, cu Brașovul, acum câțiva ani. E și asta o legătură! Că nu degeaba i se spune „Memeluș”, de la fosta-i iubită MM, o brașoveancă ajunsă în capitală. „P..a nu știe carte” – vorba golanilor de pe strada Gării de la… Codlea. Că și sediul Coronei e tot pe Gării, dar pe bulevardul brașovean, o fi o pură întâmplare.

Dar să-l aducă pe Horia Păun (foto), cel care a pus în cap Federația Română de Baschet din punct de vedere financiar, e prea de tot. Vechea tovărășie dintre Dedu și Păun e arhicunoscută în sportul bucureștean, nu degeaba cei doi sunt cunoscuți ca „Gogâie” și „Momâie”.

Baschet la Corona, un proiect fake de la cap la coadă

Și s-au apucat de treabă serios, băieții, inventând o secție, cea de baschet, pentru o echipă masculină de la București! În administrația Coliban, brașovenii nu au loc nici în sport. Practic banii Brașovului, aprobați de Consiliul Local Brașov, care iarăși a fost păcălit (sau nu?) de primarul Coliban, se duc la Știința București, o formație care va face antrenamentele în capitală și care doar meciurile de acasă, din liga secundă a țării, le va susține în Sala Sporturilor „D. Popescu-Colibași”.

O echipă care nu are brașoveni în componență și care pentru aceste trei luni (octombrie-decembrie) are un buget de 241.00 lei, adică aproape 50.000 euro.

Ce înseamnă acestă echipă pentru comunitatea de sub Tâmpa, ce reprezentivitate are, cum se identifică cu Brașovul cu acest proiect? Zero pe linie.

Așa poate se explică pedepsirea celor de la Ralph

Prin această mutare sfidătoare la adresa baschetului brașovean, Dedu și colivarii și-au pus în cap cam toți localnicii din fenomen. Primii care au reacționat (citiți articolul AICI), dar care și-au primit pedeapsa rapid, au fost cei de la clubul Ralph, ai căror copii au fost scoși în stradă în 24 de ore! Pentru că, vezi Doamne, Corona, clubul orașului, care oricum nu plătește niciun ban pentru folosirea bazelor sportive ale municipiului, are prioritate în fața structurilor sportive private care, culmea!, chiar plătesc!

Într-un comunicat de presă gângav, Dedu a mințit din nou, zilele trecute: „În baza strategiei deja stabilite ca brașovenii să fie reprezentați în prima ligă la toate sporturile de echipă, am început proiectul baschet”. Care strategie, domnule Dedu, cea a camaradului (de la FRA) Lorand „Boți” Balint, desenele animate de care a râs tot Brașovul?

URMEAZĂ! Cum primarul mincinos Allen Coliban a sfidat instituțiile statului. (Camera de Conturi, Agenția Națională de Integritate și Direcția Națională Anticorupție). A dat bani echipei sale de fotbal printr-un Ghid de finanțare care nu are nicio legătură cu legea.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] 38 de milioane de lei au cerut atârnicii de la București și prelungirea Ionuț Necula (director interimar la Corona) pentru gruparea sportivă ce vrea să […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.