blog-logo

Cerere de finanțare nerambursabilă pentru consolidare sismică și energetică la Opera Brașov

Cerere de finanțare nerambursabilă pentru consolidare sismică și energetică la Opera Brașov

Primăria Brașov a depus o solicitare de finanțare nerambursabilă prin PNRR, în valoare de 12.928.365,91 lei fără TVA, pentru renovarea integrată a celor trei corpuri de clădire ce compun Opera Brașov.

Acest proiect face parte din componenta V – Valul renovării, Operațiunea B1 – Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice, iar finanțarea alocată acoperă 100% din cheltuielile eligibile.

Astăzi, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a lansat apelul de proiecte din PNRR, componenta V.

În cadrul acestui apel, primăria a depus un proiect de finanțare pentru renovarea clădirilor care compun Opera Brașov.

Lucrările pe care municipalitatea și le propune să le realizeze

  • lucrări de consolidare seismică a clădirilor existente:
  • la corpul principal – restaurarea elementelor arhitecturale și modificarea funcțiunii la nivelul podului existent;
  • la extinderea corpului principal de clădire, încadrat în clasa de risc seismic RsII, se va interveni pentru creșterea gradului de siguranță la acțiuni seismice;
  • la corpul de clădire din stânga clădirii principale se va consolida ansamblul structural. Fără modificarea configurației și a funcțiunii construcției existente.
  • lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a corpurilor de clădire;
  • lucrări pentru modificarea funcțiunii spațiilor sau construire anexe, inclusiv amenajarea, în podul-depozit de peste sala de spectacole, a unor birouri open-space;
  • lucrări de reabilitare/ modernizare a sistemelor de instalații. Sisteme de ventilație cu pompe de căldură aer-aer reversibile (VRV multisplit), cu aer proaspăt și recirculare. Extinderea sistemului de încălzire;
  • soluții de automatizare și control: sistem de management automatizat al clădirii (BEMS-Building Energy Management System);
  • soluții de generare de energie din resurse regenerabile: panouri solare cu celule fotovoltaice pe suprafața disponibilă a teraselor și șarpantei. Inclusiv invertoare si echipamente auxiliare (52 kW);
  • lucrări pentru echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice.
Alte articole:   Luna dragostei la AFI Brașov

Și acest apel de proiecte funcționează tot pe sistemul ,,primul venit, primul servit”. Doar că, de data aceasta, nu mai există o limitare a solicitărilor de finanțare, în funcție de suma alocată. Apelul rămâne deschis până în data de 23 octombrie.

După închiderea apelului se va face verificarea proiectelor și documentațiilor depuse, apoi primele proiecte eligibile, în funcție de ora depunerii, vor fi finanțate. Având în vedere ca primăria a depus în primele minute solicitarea de finanțare, sunt șanse destul de mari să obțină această finanțare.

Vă reamintim că, în această vară, municipalitatea a executat o serie de lucrări de reparații ale zonelor dedicate spectatorilor. Foaier, garderobă, casierie, modernizarea echipamentelor de scenotehnică și a amenajat o toaletă pentru persoanele cu dizabilități.

Alte articole:   Încă două contracte PNRR pentru judeţul Braşov semnate, astăzi, la București, de președintele CJ Brașov, Adrian Veștea!

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.