blog-logo

PETrică va oferi bilete RATBV în schimbul ambalajelor, până la sfârșitul anului viitor

PETrică va oferi bilete RATBV în schimbul ambalajelor, până la sfârșitul anului viitor

Automatele ,,PETrică” vor oferi bilete RATBV în schimbul ambalajelor până la sfârșitul anului viitor, anunță Primăria Brașov.

Sistemele automate de colectare ,,PETrică” erau prevăzute să funcționeze până la 1 octombrie 2022. Dată la care trebuia introdus și în țara noastră sistemul din alte țări europene, sistemul garanție-returnare (SGR). Prin acesta consumatorii trebuie să plătească magazinului o garanție în bani pentru orice ambalaj de băutură cumpărat, sumă pe care o recuperează la returnarea ambalajului.

Având în vedere că sistemul Garanție-Returnare nu a intrat în vigoare la 1 octombrie, iar Ministerul Mediul are în dezbatere publică un proiect de prorogare a termenului pentru 30 noiembrie 2023, municipalitatea va continua proiectul ,,PETrică”.

Alte articole:   WhatsApp a introdus o nouă funcție, extrem de utilă. Ce este modul Companion

Astfel, sistemele automate de colectare ,,PETrică” vor oferi, din nou bilete RATBV în schimbul ambalajelor, începând de săptămâna viitoare.

„După intrarea în vigoare a Hotărârii Consiliului Local nr. 792/2022 privind prelungirea campaniei «Bine faci, bine primești!» și semnarea actelor adiționale subsecvente, brașovenii vor putea primi, din nou, titluri de călătorie pentru transportul în comun. Conform estimărilor, termenul pentru reluarea preschimbării tichetelor eliberate de cele trei sisteme în bilete RATBV este săptămâna 10 – 16 octombrie”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

De la începerea programului au fost colectate 1.837.503 de PET-uri la cele trei automate, 1.482.908 de doze de aluminiu și 963.853 de sticle, adică un total de 4.284.264 recipiente. 

Alte articole:   Cupa Nicolae Pescaru şi-a desemnat câştigătorii

Automatele ,,PETrică” sunt instalate în cartierele Valea Cetății, Astra și zona Gării.

Programul de funcționare a celor 3 sisteme este de luni până duminică, în intervalul 8.00-18.00.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate