blog-logo

10 deserturi care îți amintesc de copilărie

Cine nu iubește dulciurile? Cel mai probabil că, orice persoană iubește să  savureze un desert delicios la un moment dat, chiar dacă nu este un consumator, în mod frecvent al deserturilor.

Cu atât mai mult cu cât ești un fan al prăjiturilor și ai degustat în copilărie anumite dulciuri care ți-au rămas în amintire 

Așadar, am făcut un top al deserturilor care îți vor aminti cu siguranță de acele momente dulci din copilăria ta și pe care probabil te vei gândi să le prepari în anumite momente sau la evenimente speciale chiar dacă există o sumedenie de rețete noi de deserturi savuroase.

Savarina

Acel blat pufos extrem de însiropat cu un moț de gem aromat și frișcă cremoasă în interior, într-o formă extrem de frumoasă, este cu siguranță un desert pe care l-ai gustat cel puțin o dată în copilăria ta.

Amandina

Dacă ești un fan al ciocolatei, mai mult ca sigur iubește acest desert care este o combinație de ciocolată și rom, într-o prăjitură delicioasă, însiropată și aromată. Un desert cu un aspect excelent care îți lua ochii în momentul în care intrai în cofetărie. 

Orezul cu lapte

Un desert extrem de delicios pe care îl adorai în copilărie este orezul cu lapte. Acesta îl puteai găsi atât în varianta simplă cât și cea cu cremă de caramel. Dacă vrei să îți reamintești acest gust încântător încearcă și rețeta de orez cu stafide.

Griș cu lapte

Un alt desert preferat de copii încă și în zilele noastre este grișul cu lapte.  O rețetă foarte simplă dar foarte gustoasă ce poate fi combinată cu siropuri, dulceață sau chiar fructe. 

Ecler

Eclerul este mai mult ca sigur acea prăjitură pe care o iubești chiar și în prezent, datorită combinației uimitoare de vanilie cu ciocolată ,între cele două coji de blat delicioase. 

Acum ne putem bucura de mai multe variante ale eclerului, cum ar fi cele cu glazură de iaurt, frișcă sau chiar fructe.

Cremă de zahăr ars

Un desert uimitor care a făcut ravagii în copilărie este cremă de zahăr ars ce se gătea în cuptor și mirosea excelent. 

Textura moale și siropul de caramel o făcea să fie un desert uimitor de bun care de cele mai multe ori se mânca direct din oală.

Prăjitura Albă ca zăpada

N-ai cum să nu îți amintești de acea prăjitură pufoasă, albă cu foi de amoniac, umplute cu cremă de lămâie cu unt. 

În unele zone ale țării este cunoscută ca și prăjitura Lămâița și are un gust foarte fresh, fiind preferată chiar și în ziua de astăzi, de către foarte mulți oameni.

Piersicuțe

Aceste delicioase piersicuțe îți luau ochii în copilărie datorită aspectului lor colorat dar și  gustului foarte bun.

De cele mai multe ori acestea se preparau doar în preajma sărbătorilor însă era o experiență cu adevărat impresionantă.

Negresa

Ce putea fi mai delicios decât un blat de ciocolată cu gem și glazură de cacao, atunci când erai copil?

Anumite rețete de negresă se foloseau chiar și de o spumă de ou care se punea pe deasupra înlocuind astfel glazura de ciocolată. Peste această spumă se rădea ciocolată pentru un aspect mai apetisant.

Papanași

Fie că vorbim de varianta fiartă sau de cea prăjită papanașii au făcut parte din copilăria noastră atât în momentul în care vorbim de deserturi dar și în poveștile pe care le citeam. 

Chiar și în prezent papanașii sunt un desert care se consumă de către foarte mulți oameni cu aceeași plăcere.

Sursa foto: foodstory

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.