blog-logo

Istoricul Adrian Cioroianu, la Centrul Multicultural Săcele: „De ce istoria nu se repetă și prezentul ne surprinde mereu”

Istoricul Adrian Cioroianu, la Centrul Multicultural Săcele: „De ce istoria nu se repetă și prezentul ne surprinde mereu”

Istoricul Adrian Cioroianu va fi prezent astăzi la Săcele unde va explica din ce motiv istoria nu se repetă, iar prezentul ne surprinde mereu.

”Reședința culturală Mocanilor” organizează conferința susținută de dl. prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, intitulată „De ce istoria nu se repetă și prezentul ne surprinde mereu”.

În cadrul conferinței, istoricul, directorul Bibliotecii Naționale a României, va explica „De ce istoria nu se repetă și prezentul ne surprinde mereu”.

Evenimentul are loc astăzi, pe 29 septembrie, începând cu ora 17.00, la Centrul Multicultural Săcele.

La finalul conferinței vor putea fi cumpărate și ultimele volume ale scriitorului.

De asemenea, istoricul va acorda autografe.

Alte articole:   Rabla Clasic şi Rabla Plus 2023. Vineri, 24 martie, încep înscrierile

Proiect cultural aparține recentului proiect de dinamizare a vieții culturale locale. Acesta a debutat în vara anului 2022, la Săcele, sub numele de Resedința culturală “Mocanilor”. Sub egida proiectului au fost găzduite o serie de evenimente, dezbateri și concerte.

Evenimentul este  realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Săcele.

Adrian Cioroianu

Profesorul universitar Adrian Cioroianu  este din septembrie manager interimar al Bibliotecii Naționale a României. Autor, istoric, jurnalist, eseist și om politic. A îndeplinit funcția de ministru al afacerilor externe în Guvernul României (2007-2008), dar și de ambasador al României pe lângă UNESCO.

Profesor universitar la Facultatea de Istorie de la Universitatea București, Adrian Cioroianu este autorul mai multor cărți de istorie a României (și în special de istorie a României comuniste), dar și coautor de manuale de liceu.

Alte articole:   FOTO Scandal în cartierul Noua

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate