blog-logo

De astăzi se desfăşoară a V-a etapă de dezinsecție în Braşov

De astăzi se desfăşoară a V-a etapă de dezinsecție în Braşov

Astăzi, 26 septembrie, a început cea de-a cincea campanie de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Brașov, este cea de-a doua trecere din această etapă. În funcție și de condițiile meteo, această campanie se va încheia vineri, 30 septembrie.

Dezinsecția se va executa atât la sol, pe timpul zilei, cât și spațial, pe timpul nopții, după cum urmează:

  • Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în intervalul orar 7.00-11.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.
  • Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 20.30 – 3.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 12 echipe  cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.
Alte articole:   ANRE propune plata în rate a facturii la energie electrică în cazul clienților vulnerabili

Produsul utilizat pentru combaterea țânțarilor adulți este Cymina Super și face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Substanța utilizată nu este toxică pentru oameni sau animale și este biodegradabilă.

Dezinsecția pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se realizează în șase campanii lunare, a câte trei treceri.

Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire al țânțarilor. Metodologia de combatere a țânțarilor în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate (de ex proprietăți particulare) sau focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului (lacuri, bălți).

Alte articole:   A crescut tariful la energia termică furnizată în sistem centralizat la Brașov

Rugăm crescătorii de albine ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

În paralel, se execută și acțiunea lunară de larvicidare a cursurilor de apă, produsul utilizat fiind VECTOBAC WG, care face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide. Substanța utilizată nu este toxică pentru fauna acvatică. Zonele în care se va desfășura această operațiune sunt lacul Noua, pârâurile Ghimbășel și Bârsa, canalele Timiș, Graft și balta de pe strada Plopilor.

Îi rugămpecetățenii municipiului Brașov să evite zonele unde se efectuează serviciile de dezinsecție și larvicidare. În plus, în intervalul 20:30-03:30, în care se efectuează tratamentele de noapte, sunt rugați să țină geamurile închise.

Alte articole:   Consiliul Local Brașov a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit în Noua

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.