blog-logo

221 de elevi au finalizat în magazinele Profi stagii de practică în cadrul proiectului „Pregătirea practică a profesioniștilor de mâine!”

221 de elevi au finalizat în magazinele Profi stagii de practică în cadrul proiectului „Pregătirea practică a profesioniștilor de mâine!”

Dacă în vara lui 2021 patru grupe de elevi finalizau stagiile de practică organizate în cadrul proiectului “Pregătirea practică a profesioniștilor de mâine!”, sfârșitul anului școlar 2022 încununează cu succes și finalizarea altor șapte grupe de practică cu elevi din cadrul mai multor instituții de învățământ din Regiunea Centru NV a țării.

Astfel că, un numar total de 221 elevi (dintre care 30 din Feldioara și Făgăraș) și-au efectuat stagiile de practică prevăzute în curricula școlară, în magazinele Profi, într-un mediu profesionist, îndrumați de către formatorii-tutori, angajații din magazine înzestrați cu experiență și răbdare, și sub atenta supraveghere a tutorilor de practică desemnați de către unitățile de învățământ partenere în proiect. Toți elevii prezenți la stagiile de practică au primit zilnic prânzul (masa caldă cu felul I și II, desert și apă).

Alte articole:   Aplicația RO-Alert a fost actualizată. Mai multe tipuri de alerte și informații utile

Tot în această perioadă, respectând obiectivele stabilite în proiect, echipa de implementare si partenerii furnizori de servicii s-au asigurat că cei 221 de elevi înscriși în proiect au participat la sesiuni de consiliere și orientare în carieră, atât în întâlniri individuale cât și de grup, susținute de psiholog specializat.

De asemenea, elevii care au îndeplinit criteriile de elegibilitate stabilite în contractul de parteneriat au primit o bursă de studii în valoare de 600 de lei net.

În luna august a fost organizată online festivitatea de premiere a câștigătorilor competiției profesionale inter-regionale “Impactul pregătirii practice a elevilor” , în cadrul căreia au fost nominalizați câștigătorii și au fost prezentate proiectele elaborate de către aceștia.

Alte articole:   Comprest, punct de vedere al companiei privind activitatea de deszăpezire

Au fost desemnate treizeci de proiecte câștigătoare (douăzeci și opt individuale și două de echipă). Pentru fiecare proiect câștigător premiul a fost de 500 lei net.

În cadrul festivității, atât cadrele didactice prezente, cât și elevii și-au exprimat mulțumirea față de modul în ce au fost organizate și desfășurate stagiile de practică în cadrul magazinelor Profi, precum și pentru alte beneficii precum servirea mesei, echipamente de lucru, burse de studiu, competiție, etc.

Activitățile pentru grupul țintă înscris în proiect nu se încheie aici. Organizarea evenimentului Conferința stagiilor de practică este în plină desfășurare!

Proiectul POCU/633/6/14 cu titlul “Pregătirea practică a profesioniștilor de mâine!”, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Marius Dunca, senator PSD: „Parlamentul și Guvernul au datoria să asigure un mediu legislativ care să genereze dezvoltare și stabilitate”

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.