blog-logo

Uber are peste 800 de șoferi care lucrează ,,la negru”

Uber are peste 800 de șoferi care lucrează ,,la negru”

Inspectorii de muncă au identificat 827 de persoane care prestau muncă ,,la negru” la o singură societate comercială, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti.

Potrivit sursei citate, în perioada 2 – 20 septembrie 2022, cele 827 de persoane desfăşurau activităţi fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă la un agent economic cu obiectul principal de activitate: ,,Alte transporturi terestre de călători – cod CAEN4939 – UBER.

Controalele au avut loc în cadrul „Campaniei Naţionale privind exercitare unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri”, fiind coordonată de către inspectorul şef Constantin Bujor.

Ca urmare a constatărilor din teren, a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 200.000 de lei.

Alte articole:   Scarlatina, o boală uitată?

,,Controalele de acest gen se încadrează în strategia de acţiune a Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti privind combaterea muncii nedeclarate. Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti urmăreşte în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfăşurând acţiuni la nivelul municipiului Bucureşti, în toate domeniile de activitate„, notează instituţia. 

Sursa: adevarul.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.