blog-logo

Îmbrăcăminte și rechizite pentru elevii din familii defavorizate: MIPE a virat ajutorul de 500 de lei pentru aproape 10.000 de copii

Îmbrăcăminte și rechizite pentru elevii din familii defavorizate: MIPE a virat ajutorul de 500 de lei pentru aproape 10.000 de copii

Cei 97.888 de preșcolari și elevi eligibili din familii defavorizate care dețineau carduri din anul școlar precedent vor putea utiliza ajutorul de 500 de lei în cursul acestei săptămâni, pentru achiziția de îmbrăcăminte și rechizite, anunță MIPE.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) anunţă că a virat, luni, ajutorul de 500 de lei pentru 97.888 de copii eligibili din familii defavorizate care deţineau carduri din anul şcolar precedent.

Banii vor putea fi folosiţi pentru achiziţia de îmbrăcăminte şi rechizite.

Astfel, începând de astăzi, sprijinul de 500 de lei va ajunge pe cardurile realizate special pentru acest program.

Suma totală virată luni beneficiarilor este de 48,9 milioane lei.

„Pentru copiii din medii defavorizate, accesul la educație este esențial pentru a se putea încadra, ca adulți, pe piața muncii, însă de cele mai multe ori condițiile materiale în care trăiesc îi expun riscului de abandon școlar. Ajutorul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat preșcolarilor și elevilor vulnerabili și în acest an școlar reprezintă, pentru mulți dintre ei, șansa de a merge în continuare la școală. Mă bucur că am reușit să facem astăzi plățile pentru aproape 100.000 de elevi, care vor putea utiliza sprijinul în cursul acestei săptămâni. În anul școlar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

Beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei:

  • Copiii din învățământul de stat preșcolar. Cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);
  • Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial. Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).
Alte articole:   Cu cât va fi majorat salariul minim. Marius Budăi: Se impune această măsură

Cardurile pentru beneficiarii deveniți eligibili începând din acest an școlar vor fi emise și distribuite în cursul lunii octombrie. Ulterior ajutoarele vorfi virate în prima parte a lunii noiembrie.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate