blog-logo

Dialog halucinant Coliban – Miclăuș (ex-Corona). Ciungara, partenerul primarului, dă bani la negru la handbal? AUDIO

Dialog halucinant Coliban – Miclăuș (ex-Corona). Ciungara, partenerul primarului, dă bani la negru la handbal? AUDIO

Mânăriile primarului Allen Coliban în sportul brașovean încep să iasă la iveală pe mâna unui fost coleg de partid, Radu Miclăuș. Acesta a fost adus de edil în fruntea clubului Corona pe filiera USR diaspora.

Miclăuș a trimis presei o înregistrare incendiară către presă, după ce primarul Coliban a făcut o afirmație la conferinţa de presă în care a fost prezentat Alexandru Dedu ca manager general sportiv al CSM Corona, plătit cu 5.000 de euro pe lună (mai multe AICI!).

La conferință, edilul a pretins că nu s-a implicat pentru menținerea antrenorului Alin Bondar și a șefului de secție Mircea Cucuian în funcții, după ratarea promovării echipei de handbal feminin în Liga Națională. Chestiune care ar fi provocat și demisia fostului director Radu Miclăuș. Același lucru i l-au reproșat lui Coliban și fanii echipei de handbal, la meciul de ieri (amănunute AICI!).

Miclăuș: Ciungara i-a impus pe Cucuianu și pe Bondar la Corona. Coliban a fost de acord că ar avea obligații

Allen Coliban: Legat de demisie (a lui Miclăuș – n.r.), care e planul?

Radu Miclăuș: Mă mai gândesc. Probabil, la un moment dat, se va întâmpla, dar… Deocamdată trebuie să îmi iau concediul ăsta, trebuie să mă gândesc foarte bine…

A.C.: Păi și lui Cucuian i-ai dat preaviz…

R.M.: Nu i-am dat.

A.C.: Nu i-ai dat?

R.M.: Nu

A.C.: Eu așa auzisem.

R.M.: Am zis că i-l pot da. Dar nu i l-am dat încă… Nu i l-am dat că am zis că e corect să discut și cu tine… Deci, da, eu vreau să i-l dau. Dar nu i l-am dat încă.

A.C.: Ar fi o greșeală… (…)

R.M.: Nu ai încredere în mine.

A.C.: Pe subiectul ăsta, nu.

Ciungara dă bani pe ascuns la echipă?

R.M.: Nu te supăra, eu sunt specialistul. Și eu știu mult mai bine ce fac și ce zic în domeniul ăsta. Înțeleg că ai obligații față de Ciungara… (subl.n. – despre Ciungara am scris AICI. Este omul lui Coliban căruia i s-a asfaltat o stradă prioritar, stradă unde a acesta a construit un bloc. Și, da, este același individ care a primit undă verde să construiască un hotel în Poiana Brașov, deși s-a tot vorbit în spațiul public că nu mai e nevoie de betoane în stațiune…).

A.C.: Nu am nicio obligație.

Alte articole:   Sondaj: Doar 30% dintre angajaţi ştiu ce salariu pot cere la un interviu pentru un loc de muncă

R.M.: A, nu… Știe toată lumea. Știu și eu că el (Ciungara – n.r.) i-a adus și el îi impune (pe Cucuianu și pe Bondar – n.r.). Că el conduce din umbră.

A.C.: Nu am nicio obligație. E doar o discuie legată de încredere.

R.M.: Dacă n-ai încredere în mine și ai în ei, problema ta.

A.C.: E problema noastră, dar ți-am zis că așa stau lucrurile acum.

R.M.: El (Ciungara – n.r.) i-o adus, el se bagă și se implică. Și secția și clubul suferă din cauza asta. El nu are niciun motiv să se bage, el n-are nicio experiență, nicio specialitate. Faptul că mai dă bani pe ascuns la echipă, nu-i corect. (subl. n. Oare vorbim despre o infrațiune? De ce nu au fost sesizate instituțiile abilitate? Pe de o parte de către fostul director, pe de alt parte de către primarul Coliban, căruia i se aduce la cunoștință o astfel de faptă?)

Coliban: Eu sunt omul care ia deciziile

A.C.: Eu zic că nu suferă (clubul). Dimpotrivă. Proiectul ăsta…

R.M. îl întrerupe: Care proiect? Nu există niciun proiect. Nu am văzut niciun proiect. Nu există. Ei trebuiau să promoveze anul ăsta. Nu-s în stare (…)

A.C.: Radu, nu poți să lucrezi contra echipei ăsteia.

R.M.: Eu nu lucrez contra echipei ăsteia. Ăstea-s minciuni. Tu nu m-ai ascultat niciodată. Ăștia-s niște intriganți de primă clasă.

A.C.: Nu sut intriganți…

R.M.: Ba da, sunt. Știe o țară-ntreagă.

A.C.: Eu sunt omul care ia deciziile. (Oooops! Păi nu era vorba că trebuie scos politicul din sport și lăsăm specialiștii să își vadă de treabă? n.r.) În cazul ăsta, ți-am zis. Trebuie lăsat proiectul ăla să-și facă treaba.

Alte articole:   Ministrul Muncii: Sub nicio formă nu susținem majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani

R.M.: Nu există niciun proiect.

Urmează o analiză a situației din clasament a echipei de handbal de la acel moment… Și continuă, după ce primarul Allen Coliban spune că el vrea performanță de la club, că nu se bagă în ciorba de acolo și că cei implicați „se mușcă de cur” unii pe alții. Discuția continuă pe tema datului afară a celor de la conducerea secției de handbal.

Coliban: Dacă te lupți cu mine, schimbăm foaia

A.C.: Asta cu dăm afară oameni, că așa am decis eu…

R.M.: Eu pot să-i dau afară. Mai ales pe Cucuianu.

A.C.: Cred că ar fi o foarte mare greșeală…

R.M.: Nu mi se poate întâmpla nimic.

A.C.: Dacă nu ți se poate întâmpla nimic înseamnă că te lupți cu mine. Și deja schimbăm foaia.

R.M.: Nu mă lupt cu tine.

A.C.: Dacă tu vii aicea… A, ai câștigat un concurs și vii (și spui – n.r.) că acuma eu nu plec și mă mai gândesc și mai știu eu (…) îți încordezi mușchii. Îmi par rău…

R.M.: Nu o să stau, că nu se merită banii. Măcar satisfacția asta să am. Să nu am satisfacții profesionale din cauza cui? A lui Cucuianu și a lu’ cine l-o adus aicia. Deci nu… Cum mi-ai spus tu! Mi-ai spus așa: Am mână liberă? Mi-ai zis „Da”! Ai zis așa: „Băieții de la handbal îs foarte buni”. Și-am zis: „OK! Nu am nicio problemă”. Prima dată o fost după două luni sau ceva de genul în care am ți-am atras atenția că nu e chiar așa” și-ai zis, atunci mi-ai spus „De ei nu te atingi! Ei îs foarte buni”. Am încercat încă o dată. Am dat și în scris, rapoarte. Nu au fost luate în seamă. Din nou mi-ai atras atenția. Acum s-o dus și s-o îmbătat și el la Federație. (Despre aventurile bahice ale lui Micăluș citiți AICI! – n.r.). Și, ca să revenim ce reprezintă și ăsta, ne-o mai murdărit imaginea clubului și dar n-are importanță. El poate, eu nu.

Alte articole:   Peste 20 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la Braşov

(…)

A.C.: Tu mă pui în fața unei alegeri. Eu ți-am spus că am făcut alegerea. De aici încolo e consecvența ta cu ce ai spus.

Ascultați întreaga discuție între primarul Allen Coliban și fostul director de la Corona AICI!

Reamintim cum mințea Allen Coliban în campania electorală

Iată cum îi mințea actualul primar pe brașoveni în campania electorală atunci când vorbea despre sport și clubul Corona: „Am văzut ce înseamnă să ai politruci la conducerea și gestionarea fondurilor alocate către Corona Brașov. Am văzut toată rușinea pe care a suferit-o handbalul, am văzut destine distruse de aceste măsuri.

Faptul că avem toate resursele centralizate la un singur club, la clubul Corona este în primul rând contrar unor principii europene. Există la nivel de Comisie europeană ideea aceasta că nu ai voie să intervii cu banul public într-o competiție liberă, deschisă. Ori dacă noi avem un club municipal care ia 10 milioane de lei și are acces la toate bazele sportive în mod gratuit și un club privat vine să concureze cu acest club atunci șansele sunt inegale.

În foarte multe sporturi, performanța în România nu poate să supraviețuiască la nivel de prima ligă fără un ajutor din partea autorităților locale, fără finanțările din bani publici. Dar aceste finanțări ar trebui să fie doar un procent, doar o parte din ce înseamnă fonduri disponobilizate pentru sport. Și ar trebuie să fie doar pentru o perioadă de tranziție. Aș vedea susținerea finanțării performanței de la bugetul local, inclusiv financiar, la un nivel în care rezultatele obținute să se lege cu banii investiți”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.