blog-logo

Clădirea Primăriei Braşov iluminată astăzi în portocaliu, pentru a marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Clădirea Primăriei Braşov iluminată astăzi în portocaliu, pentru a marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

De Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, Primăria Brașov a decis să ilumineze clădirea instituţiei în culoarea portocaliu.

Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului este marcată la 17 septembrie. Aceasta a fost instituită de cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătăţii în mai 2019, cu scopul de a facilita dezvoltarea politicilor şi practicilor privind siguranţa pacienţilor în toate statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) potrivit Agerpres.

În 2020, Guvernul României s-a alăturat instituţiilor naţionale şi internaţionale care doresc să evidenţieze importanţa siguranţei pacientului şi a solidarităţii, implicării şi acţiunii în scopul îmbunătăţirii calităţii serviciilor medicale. Astfel că Palatul Victoria a fost iluminat în portocaliu. Culoare a fost aleasă de OMS drept simbol al evenimentelor prin care se marchează această zi.

Alte articole:   Castelele Peleş, Bran și Salina Turda, emblemele cu care autorităţile vor să promoveze România turistică

În 2022, Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului are ca temă „Siguranţa medicamentelor„.

Pentru a marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, Primăria Braşov va ilumina clădirea proprie în culoarea portocaliu.

În această seară, clădirea primăriei va fi iluminată în culoarea portocaliu, pentru a marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Portocaliul este culoarea desemnată de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind culoarea simbol a acestei zile.

Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului este „Folosirea sigură a medicamentelor”, conform Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.

Ziua Mondială a Siguranței Pacientului a fost instituită de cea de-a 72-a Adunare a Organizației Mondiale a Sănătăţii (OMS) în luna mai 2019, cu scopul de a dezvolta politicile și practicile în acest domeniu”, tramit reprezentanţii Primăriei Braşov.

Alte articole:   Cu cât va fi majorat salariul minim. Marius Budăi: Se impune această măsură

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate