blog-logo

ANM: Avertizare de Cod galben la Brașov

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri de vreme extremă pentru următoarea perioadă.

În intervalul 15 septembrie, ora 14:00 – 16 septembrie, ora 21:00, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice.

COD PORTOCALIU

Local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali,  în intervalul 15 septembrie ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00, vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40…60 l/mp și izolat 70 l/mp.

Alte articole:   Ninsorile și viscolul paralizează traficul în România: 9 drumuri naționale ÎNCHISE

COD GALBEN

În intervalul 15 septembrie, ora 10:00 – 15 septembrie, ora 22:00, vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80…100 km/h și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55…65 km/h.

Notă: Local și temporar, intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.