blog-logo

Acțiuni ale polițiștilor în școli! Recomandări esențiale pentru profesori, părinți și copii

Acțiuni ale polițiștilor în școli! Recomandări esențiale pentru profesori, părinți și copii

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat diferitele forme de manifestare ale violenței este o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Brașov în anul școlar 2022/2023. Care organizează și desfășoară activități specifice de informare în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza județului.  

Polițiști din cadrul Biroul Siguranța Școlară împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, Secției de Poliție Rurală Feldioara și Secției de Poliție Rurală Hoghiz au desfășurat activități informative. Acestea s-au desfășurat la următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Apața,  Școala Gimnazială Ormeniș, Liceul ”Andrei Mureșanu ” Brașov, Colegiul Tehnic Transilvania, Liceul ”Petru Rareș”Feldioara.

Beneficiarii activităților au fost 452 elevi din ciclul gimnazial și liceal, precum și 20 de cadre didactice. Activitățile au fost interactive și au vizat teme precum: prevenirea bullying-ului, a violenței verbale și fizice în mediul școlar, precum și legislația în domeniu.

Elevilor și cadrelor didactice li s-a adus la cunoștință faptul că toate formele agresiunii întâlnite în școli, de la îmbrânceli și jigniri până la intimidări fizice și verbale trebuie să fie semnalate, pentru a crea un climat de ordine și siguranță în mediul școlar.

Pentru a evita situațiile potențial conflicuale în mediul școlar, Poliția Brașov reamintește:

Părinților/cadrelor didactice:

  • Ajutați-l pe copil să-și dezvolte abilități în ceea ce privește toleranța și empatia;
  • Încurajați comunicarea ca fiind cea mai eficientă metodă de rezolvare a conflictelor, atât în familie, cât și în școală;
  • Expicați-i că situațiile de agresiune în mediul școlar  își găsesc rezolvarea prin sprijinul unui cadru didactic/consilier școlar/părinte. Sau, după caz, prin intervenția autorităților.

Copiilor:

  • Semnalați întotdeauna unui părinte/adult de încredere orice situație de violență fizică sau psihică la care ați fost victimă sau la care ați asistat în calitate de martor;
  • Nu încurajați comportamente violente în grupul de prieteni;
  • Evitați să răspundeți provocărilor folosind violența (fizică sau psihică);
  • Dacă sunteți victima unei agresiuni în mediul online (cyberbullying), solicitați imediat ajutorul unui părinte/adult de încredere. Raportați comportamentul în mod oficial pe platforma respectivă și adresați-vă Poliției.

Atenție! Pentru a pune capăt bullyingului, agresiunea trebuie identificată, iar raportarea situațiilor  în timp util este esențială!

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate