blog-logo

Alergători de clasă mondială, pe 25 septembrie, la Brașov Running Festival

Alergători de clasă mondială, pe 25 septembrie, la Brașov Running Festival

Laureați ai curselor de la Berlin, Valencia, Praga, Madrid sau Istanbul se aliniază la startul celei mai rapide curse de alergare pe șosea din România.

Într-un sezon de toamnă încărcat de competiții spectaculoase, Brașov Running Festival 10km, cursa certificată World Athletics Elite Label, promite să fie una dintre cele mai competitive la nivel global.

Brașovul este pregătit să găzduiască, pe 25 septembrie, înfruntarea unora dintre cei mai puternici alergători de pe mapamond.

Weldon Langat din Kenya este cel mai rapid atlet înscris până acum în competiție! Tânărul în vârstă de 24 de ani și-a întrecut recordul carierei sale la Herzogenaurach, în aprilie anul acesta, cu un timp de 27:21!

Compatriotul său, Isaac Kibet Ndiema, debutant în 2022 în alergările pe șosea, a realizat un timp de 27:45 min la Praga, pe 3 septembrie.

Mogos Tuemay din Etiopia este, de asemenea, unul dintre candidații la titlu. Campionul Africii la 10.000 m în iunie se mândrește cu un record de 27:50, obținut anul trecut

Starurile atletismului vor avea o concurență puternică, cel puțin din partea altor doi rivali. Alex George, campionul european britanic U20 în 2015, s-a dovedit a fi într-o formă bună anul acesta, obținând un timp de 13:33.25 la o cursă de 5000m în iunie. Benard Kibet Yegon, cu un record de 13:44 la 5km, va debuta pe distanță mai mare la Brașov. Nicolae Alexandru Soare, cel mai titrat alergător român al momentului, pare singurul român capabil să încerce să obțină una dintre pozițiile fruntașe.

Alte articole:   Convocare la lotul național U18 pentru Cătălin Stoica, de la ACS Kids Tâmpa Brașov

O altă prezență remarcabilă, Sheila Chepkirui este cel mai titrat sportiv din cursa feminină. Kenyana, care în prezent ocupă locul 6 în clasamentul mondial de alergări pe șosea, este fost lider mondial și a obținut o medalie de aur la Campionatele Mondiale U18, o medalie de aur la Campionatele Africane și o medalie de bronz la Jocurile Commonwealth din acest an. În cariera sa de succes, tânăra în vârstă de 31 de ani a reușit cel mai bun timp pe 10 km cu un fabulos 29:46 la Valencia în 2020.

Competiția va fi strânsă, întrucât alte două atlete care vor fi prezente la linia de start din septembrie au un record personal de sub 31 de minute

Adolescenta keniană Faith Cherono a egalat recordul african U20 cu 30:50 la Herzogenaurach în urmă cu aproximativ patru luni. Cherono s-a clasat pe locul al treilea la Praga la începutul acestei luni, reușind să-și îmbunătățească recordul cu 2 secunde. Aberash Minsewo din Etiopia, campioană mondială U18 la 3000 m în 2017, a realizat la Lille anul trecut, când a debutat în cursele rutiere, recordul de 30:58.

Alte articole:   Trei braşoveni de la ACS Reggio Liriada Braşov, convocaţi în premieră la echipa naţională de minifotbal

Printre concurentele redutabile din cursa feminină se mai numără și Esther Borura din Kenya (31:02), Sarah Chelangat (31:11) din Uganda, precum și favorita locală, Stella Rutto (15:06:93 în această vară la 5000 m).

Brasov Running Festival se desfășoară în cartierul Coresi din Brașov și cuprinde o varietate de curse de alergare pe șosea, cea mai importantă fiind ”World Athletics Elite Label 10 km”, cursă ce va fi transmisă live în lumea întreagă. Alte curse includ alergări pentru copii și juniori, dar și open, de la 800 m până la 5 km. Toate probele sunt programate în 25 septembrie, între orele 9 și 13. Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe: https://brasovrun.ro și pe paginile de socializare media ale competiției.

Alte articole:   Trei braşoveni de la ACS Reggio Liriada Braşov, convocaţi în premieră la echipa naţională de minifotbal
10 KM MASCULIN
Weldon LangatKEN
Dennis Kibet KityioKEN
Isaac Kibet NdiemaKEN
Benard YegonKEN
Josphat Kipkorir MeliKEN
Pierre CouzinierFRA
Fredrick Yeko DomongoleKEN
Aras KayaTUR
Nicolae SoareROU
Brian KwemoiKEN
Mogos TuemayETH
Alex GeorgeGBR
Maxim RaileanuMDA
Hiko Tonosa HasoIRL
Andrei RusuROU
10 KM FEMININ
Sheila ChepkiruiKEN
Esther Birundu BoruraKEN
Faith CheronoKEN
Sarah  ChelangatUGA
Sheila JebiwottKEN
Agnes NgetichKEN
Abreash MinsewoETH
Elle TwentymanGBR
Stella RuttoROU
Adelina PanaetROU
Liliana DragomirROU
Veronica LoleoKEN
Devora AvramovaBUL

ORGANIZATORI: Comparty / Clubul Sportiv Colțea Brașov

DATĂ: 25 Septembrie 2022

LOCAȚIE: Cartier Coresi, Brașov

WEB: www.brasovrun.ro

Photo Mogos Tuemay ABRHA – CAA champs 2022

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate