blog-logo

Carnetele de elevi, schimbate complet după trecerea la module. Cum arată noile documente

Carnetele de elevi, schimbate complet după trecerea la module. Cum arată noile documente

Odată cu trecerea la module, carnetele de elev trebuie schimbate complet. Însă, şcolile nu sunt obligate să le asigure gratuit.

Carnetele de elev trebuie schimbate săptămâna aceasta în totalitate pentru toți cei peste 2 milioane de elevi din România, potrivit ordinului cu noile modele de cataloage și carnete de elevi, publicat în Monitorul Oficial, relatează Edupedu.ro.

Un elev este obligat prin regulamentele școlare să dețină carnet de elev, pentru că doar acesta „dovedește calitatea de elev” a unui copil/tânăr. Școlile nu sunt însă obligate să asigure gratuit acest tipizat, măsura nefiind inclusă în niciun ordin de ministru sau decizie normativă.

Informația a fost confirmată pentru Edupedu.ro de secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion.

„Școala are posibilitatea sa achiziționeze carnete din buget, de la capitolul ‘alte bunuri și servicii’. Și așa se face, mai ales că e o cheltuială mică, în general costă un leu aceste carnete”, a precizat oficialul, care a spus că cele mai multe școli asta fac, achiziționează aceste tipizate și le asigură elevilor în mod gratuit.

În ceea ce privește carnetele școlare, Ministerul Educaţiei a precizat următoarele:

“Conform prevederilor art. 2 alin. (2) din Regulamentul privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar (aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.844/2016, cu modificările și completările ulterioare), carnetul de elev este un document de corespondență între unitatea de învățământ și familia elevului”.

Ministerul Educației a publicat recent noile modele de cataloage școlare și de carnete de elevi pentru anul școlar 2020-2023.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au prins un tânăr drogat și băut în trafic

Conform Ministerului Educației, fiecare disciplină de studiu/ modul, se va încheia anual cu o singură medie, conform modelelor făcute publice de instituție. De altfel, noul an şcolar vine cu mai multe noutăţi.

Carnet de elev pentru învățământ primar:

Carnet elev gimnazial:

Carnet învățământ liceal:

 Foto: Dreamstime.com

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate