blog-logo

Peste 50 de voluntari au participat la o acțiune de ecologizare pe Tâmpa!

Peste 50 de voluntari au participat la o acțiune de ecologizare pe Tâmpa!

Ieri a avut loc un amplu exercițiu de ecologizare a masivului Tâmpa cu implicarea unui număr de peste 50 de voluntari. Prin acțiunea de ecologizare fost curățate traseele Triunghiul Roșu-serpentine, Linia albastră, Triunghiul galben și Triunghiul albastru.

A fost o zi provocatoare, s-au strâns peste 10 saci mari de deșeuri, iar voia bună, dorința de implicare și perseverența au făcut ca acțiunea să se termine cu succes! Ziua s-a încheiat cu o masă tradițională luată împreună cu voluntarii, în semn de recunoștință pentru rezultatele obținute împreună și prin care masivul Tâmpa este astăzi mai primitor pentru vizitatori.

Acțiunea a fost coordonată de Agentia Metropolitana Brasov, în parteneriat cu RPLP KRONSTADT, Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov, Academic Art Events, Voluntariat Brașov, Inspectoratul Scolar Judetean Brasov și cu participarea coordonatorilor voluntari, care au fost implicați în multiplele acțiuni de ecologizare derulate în ultimii ani.

“Ne dorim că ca prin această acțiune să arătăm că prin implicarea fiecăruia dintre noi putem trăi într-un mediu mai primitor, mai curat și totodată dorim să reamintim despre importanța responsabilității sociale a fiecăruia dintre noi, de a respecta natura și de a o trata ca pe propria noastră casă! Este una dintre zecile de acțiuni organizate în ultimii ani și ne bucurăm că numărul oamenilor dornici să se implice alături de noi este din ce în ce mai mare, iar cantitatea de deșeuri este din ce în ce mai mică”.

VIOREL MIHAI, coordonatorul acțiunii de ecologizare

Acțiunea de ecologizare de ieri face parte dintr-un program amplu de activități implementat în ultimii ani de zile sub coordonarea AMB, cu implicarea autorităților locale, a zeci de companii, școli, licee și sute de voluntari. Aceste acțiuni practice de ecologizare sunt completate de activități de educație ecologică, de prevenire și de conștientizare în școli și licee prin care copiii și tinerii realizează efectele aruncării deșeurilor în natură și rolul fiecăruia dintre noi în asigurarea unui oraș curat și primitor.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate