blog-logo

Virgil Popescu: A fost eliminat plafonul la gaze pentru cei cu centrale individuale

Virgil Popescu: A fost eliminat plafonul la gaze pentru cei cu centrale individuale

Românii care au centrale de apartament pe gaze pot răsufla liniștiți. În această iarnă, nu va exista un plafon de consum pentru compensarea facturilor la gaze naturale, a spus ministrul Energiei,Virgil Popescu.

Virgil Popescu a subliniat, luni seara, la Digi24, că pentru cei care au centrale individuale pe gaz s-a eliminat plafonul de consum.

Astfel, prețul va fi același ca anul trecut, de 31 de bani pe kilowatt, oricât ar fi consumul.

„Iarna trecută, dacă nu mă înșel, era la început 1.000 de metri cubi, apoi pe toată perioada de iarnă a fost parcă 1.200 de metri cubi. Acum nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului, care este același ca iarna trecută, 31 de bani, pentru oricât consumi. Deci, indiferent dacă e o casă mare sau o casă mai mică, tocmai pentru a nu mai avea probleme – mai sunt pensionari care stau în case mari, stau singuri și mai sunt case care nu sunt încă foarte bine eficientizate energetic din punct de vedere al anvelopării.  Sunt multe lucruri de care ne-am lovit în iarna trecută.  Deci, spre deosebire de electricitate, la gaz este un preț fix de 31 de bani care nu mai are un plafon de consum”, a punctat Virgil Popescu.

România nu este atât de dependentă de gazul rusesc

Virgil Popescu recunoaște că va fi o iarnă complicată pentru Europa în privința alimentării cu gaze. Însă, spune că România nu este atât de dependentă de gazul rusesc. În plus, importurile României nu se fac prin Nord Stream și nici măcar prin gazoductele din Ucraina, ci prin TurkStream, prin Coridorul Trans-Balcanic.

Alte articole:   Cu cât va fi majorat salariul minim. Marius Budăi: Se impune această măsură

Oficialul dă asigurări că România va trece cu bine peste această iarnă. El subliniază că în prezent avem gaz înmagazinat în proporție de 75,6 la sută din capacitate, adică mai mult decât aveam la 1 noiembrie anul trecut.

De asemenea, ministrul Energiei, a precizat că doreşte decuplarea preţului gazului natural de preţul la energia electrică. Virgil Popescu a explicat că un gaz scump duce la o energie electrică scumpă. Acest lucru va fi susţinut de către ministru, la Bruxelles.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate