blog-logo

Propunere: Modernizarea piețelor și digitalizarea tarabelor din piețe

Propunere: Modernizarea piețelor și digitalizarea tarabelor din piețe

În piețele din Brașov există un adevărat haos din cauza managementului defectuos. Tarabele arată urât, nu s-au realizat modernizări, piețele nu au fost aduse la standarde europene.

Dacă în străinătate, piețele agroalimentare sunt bine puse la punct, sunt dotate cu tot ce este necesar celor care comercializează produse, la Brașov piețele arată ca în anii 90. Lipsa de interes a șefilor din administrația locală ne-a adus în această situație.

Îi vedem zilnic pe useriștii din fruntea primăriei cum ies în conferințe și pe facebook cu tot felul de „aiureli”, dar nu vedem nimic concret, proiecte de viitor, investiții, lucruri benefice pentru comunitatea brașoveană.

Alte articole:   Cu cât va fi majorat salariul minim. Marius Budăi: Se impune această măsură

De exemplu, de ce Primăria Brașov nu digitalizează toate mesele/tarabele existente în piețe, să existe un sistem informatizat de administrare? Oare nu ar fi ușor și pentru producători/fermieri să intre pe un site unde să vadă toate tarabele libere din piețe, să poată să rezerve una online, fără bătaie de cap și birocrație?

Nu ar fi mai simplu pentru toată lumea?

Așa pot să vadă toți producătorii unde au loc să își vândă produsele, în ce piețe sunt locuri, iar pentru brașoveni ar însemna marfă proaspătă, fără speculă, direct de la fermier.

Tot așa se poate întocmi clar o bază de date cu toți producătorii. Astfel ar fi o evidență privind certificatele pe care aceștia trebuie să le prezinte. Poate astfel ar dispărea și specula din piețele brașovene.

Alte articole:   Castelele Peleş, Bran și Salina Turda, emblemele cu care autorităţile vor să promoveze România turistică

Tot vedem că actuala administrație se plânge de faptul că nu sunt producători în piețe. Dar ce au făcut în acest sens? Nimic! Nu ar strica nici o analiză a prețurilor. Poate ar trebui oferite niște facilități. Miște prețuri bune de închiriat dacă vrem ca să avem și produse de calitate în piețele brașovene.

Nu în ultimul rând, în piețele din Brașov trebuie realizate investiții clare. În tot ce înseamnă infrastructură. Trebuie condiții decente, astfel ca oamenii să nu mai sufere de frig iarna și de caldură vara. Trebuie luate măsuri ca fructele și legumele să rămână proaspete cât mai mult timp.

  • Subprefect Lucian Patrașcu,
  • Președintele organizației municipale PSD Brașov
Distribuie dacă îți place!
  1. Nu cred ca este cazul acum, mai ales in timpurile astea cand toate se scumpesc. Asta ar insemna ca produselor care se vand sa le mai creasca pretul…

    Reply
  2. TARABE SUNT .CUMPARATORI MAI PUTINI .MULTUMITA ALIANTEI VOASTRE DE NESATUI.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate