blog-logo

Ministerul Sănătăţii: Vaccinul anti-HPV este disponibil la medicii de familie și la DSP-uri

Ministerul Sănătăţii: Vaccinul anti-HPV este disponibil la medicii de familie și la DSP-uri

Peste 50.000 de doze de vaccin anti-HPV sunt disponibile la medicii de familie și la DSP-uri, transmite Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii anunţă că, la data de 30 iunie, erau disponibile în cabinetele medicilor de familie şi în stocul direcţiilor de sănătate publică (DSP) judeţene, 56.841 doze de vaccin împotriva HPV.

În primele 6 luni ale acestui an, au fost utilizate 52.066 de doze de vaccin împotriva HPV, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii.

Ministerul precizează că pentru imunizarea se face la fetele cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani.

Pentru persoanele de până la 14 ani sunt necesare două doze. Pentru cele ce depăşesc această vârstă câte trei doze.

Alte articole:   Brașovul, locul 4 la exporturi și locul 5 la importuri din China

Vaccinarea împotriva HPV este gratuită şi se realizează în cabinetele medicilor de familie, pe baza solicitărilor depuse.

Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare.

MS precizează că trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare pentru imunizare.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2022, au fost înregistrate la cabinetele medicale de familie un număr de 30.201 solicitări de vaccinare, conform Raportului privind vaccinarea anti – HPV realizat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Din total, 16.545 pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 – 14 ani. Alte 13.665 solicitări la vaccinarea anti-HPV pentru fetele între 15-18 ani.

Alte articole:   Un jandarm montan patrulează pe pârtiile din Poiana Brașov cu snowboard-ul VIDEO

Vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin şi Ministerul Sănătăţii încurajează părinţii să solicite informaţii medicilor de familie şi celor de specialitate cu privire la beneficiile acestui tip de vaccinare.

Foto arhiva/shutterstock.com

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.