blog-logo

Anchetă a procurorilor din Brașov! Metoda prin care au obținut permis auto, fraudulos, mai mulți analfabeți din România! Cum erau ajutați în centrele de examinare din Brașov

Anchetă a procurorilor din Brașov! Metoda prin care au obținut permis auto, fraudulos, mai mulți analfabeți din România! Cum erau ajutați în centrele de examinare din Brașov

Procurorii brașoveni au descoperit o adevărată mașinărie de produs permise de conducere auto. Pe numele unor indivizi analfabeți și chiar cu afecțiuni psihice. Care legal n-ar fi avut cum să devină șoferi, anunță ziare.com.

Anchetatorii vorbesc despre câteva sute astfel de persoane care au plătit între 3000 și 5000 de euro. Pentru a fi declarați admiși la examenele auto deși nu erau în stare să citească. Mașinăria din Brașov a funcționat ani de zile. Cel puțin în perioada 2015/2016-2019. Din grup făcând parte inclusiv doi polițiști pensionari. Care s-au angajat ca instructor auto după ce au ieșit din MAI, dar și angajați de la Serviciul Permise Auto.

Analfabeții intrau în posesia permiselor auto printr-o șmecherie banală specifică mai degrabă elevilor de gimnaziu. Mașinăria n-ar fi putut da rezultate, dacă nu era sprijinită din interior. Chiar de către examinatorii care asistau la proba scrisă. Pe care o susțineau candidații.Candidatul era instruit în prealabil de către instructorii auto implicați. Acesta intra în sala de examinare după o anumită persoană care avea calitatea de sufleor. Preda documentele de identitate examinatorului, angajat al SPCRPCIV și apoi lua loc în sală lângă sufleor. Deoarece între stațiile de examinare se aflau montate paravane, aceștia se poziționau pe scaune la o distanță mai mare față de monitoare. Astfel încât să aibă vizibilitate la monitorul celuilalt.

Mai multe amănunte, AICI

Foto: brasovromania.net

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

CITEȘTE ȘI:

Persoane reținute pentru obținerea permisului de conducere auto în mod fraudulos – Stiri Brasov – NewsBV – News Brasov

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.