blog-logo

Castelul Brâncovenesc din Sâmbăta de Sus a trecut în proprietatea comunei

Castelul Brâncovenesc din Sâmbăta de Sus a trecut în proprietatea comunei

Primarul comunei Sâmbăta de Sus, Nicolae Moraru, a anunţat luni, că situaţia juridică a simbolului localităţii, Castelul Brâncovenesc, s-a clarificat.

Veste bună pentru locuitorii comunei Sâmbăta de Sus, anunţă edilul comunei. Ansamblul Castelului Brâncovenesc, simbol al comunității din Sâmbăta de Sus, a fost trecut în proprietatea comunei

O nouă veste bună pentru locuitorii comunei noastre. Începând de astăzi (n.r.-luni), Ansamblul Castelului Brâncovenesc, simbol al comunității noastre, format din clădirea principală, două anexe şi teren este proprietate a comunei Sâmbăta de Sus.

În urmă cu aproape doi ani, când am început procedurile de intabulare a proprietăţilor Domeniului public al comunei. Situația juridică a acestuia era destul de complicată. Proprietar în acte Ministerul Sănătății şi al Ocrotirilor Sociale din 1941, un drept de administrare al Sfatului Popular Braşov din 1965, o Hotărâre de Guvern din 2003 privind apartenența la Domeniul Public al comunei si un contract de concesiune pe 49 de ani cu o firma privată în desfășurare de unde comuna avea de primit peste 600.000 ron.

A fost o muncă de echipă migăloasă în aceasta perioadă. Consultări ale arhivei naționale, audiențe la diverse instituții din București, consultări cu specialiști, o acțiune în instanță. Dar, așa cum am învățat ca perseverenţă da roade, am reuşit sa ducem la bun sfârșit şi această provocare.

Începând de acum o sa facem tot ceea ce ne sta în putință ca să redăm acestui monument istoric, simbol al culturii noastre, strălucirea de altădată.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat şi au contribuit la acest rezultat!“, a spus Nicolae Morariu, primarul comunei Sâmbăta de Sus.

Alte articole:   Castelele Peleş, Bran și Salina Turda, emblemele cu care autorităţile vor să promoveze România turistică

Foto: ghidul-horeca.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate