blog-logo

Tinerii ar putea fi plătiţi să facă un stagiu militar de 4 luni. Câți bani vor primi voluntarii

Tinerii ar putea fi plătiţi să facă un stagiu militar de 4 luni. Câți bani vor primi voluntarii

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani se vor putea înscrie voluntar la un stagiu militar. Timp de patru luni se vor pregăti într-o unitate militară şi vor primi și soldă.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a anunțat că un proiect privind stagiul militar voluntar a fost pus în transparență. Proiectul de lege va fi adoptat în această toamnă.

Oficialul a mai spus că persoanele care vor alege să participe la acest stagiu militar vor fi remunerate.

Sumele pentru soldă vor fi cuprinse, cel mai probabil, între 1.500 şi 2.000 de lei pe lună, iar la finalul stagiului militar există şi posibilitatea ca absolventul să primească trei salarii medii, ca primă pentru înscriere.

„Cred că în această toamnă o să reuşim în Parlament să trecem un proiect de lege pentru stagiul militar voluntar. Patru luni ar fi maximum pentru pregătire militară, sigur, în funcţie şi de specialitate. Patru luni stai în unitate, în care ai echipament gratuit, primeşti şi o soldă. Încă nu am stabilit încă exact care vor fi sumele. Ar putea să primească în jur de 1.500-2.000 de lei pe lună. Evident că la terminarea stagiului militar există şi posibilitatea de a primi trei salarii medii, ca un fel de primă pentru înscriere”, a declarat ministrul Vasile Dîncu.

Dîncu a mai spus că cei care vor finaliza stagiul militar voluntar se vor putea înscrie în Armată, având o şansă în plus.

 „Noi vom folosi această şansă pentru a selecţiona oamenii foarte buni pentru ofiţeri, subofiţeri, pentru maiştri militari. Este o ocazie extraordinară să vezi oamenii care au vocaţie sau un talent deosebit, care au dorinţă”, a declarat Ministrul Apărării la Antena3.

După terminarea stagiului de pregătire, cei în cauză vor fi luaţi în evidenţa centrelor militare şi introduşi în rezerva operaţională.

Alte articole:   Cutremur cu puțin timp, în România

În prezent, Armata Română are 70.000 de militari activi, dar cel mult 60.000 în rezervă, cifră considerată total insuficientă pentru o capacitate robustă de răspuns militar în caz de criză.

Foto: arhiva/ bzi.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate