blog-logo

Consilier local cu atribuții de viceprimar la Crizbav, conflict de interese

Consilier local cu atribuții de viceprimar la Crizbav, conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a aunțat astăzi că a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 7 aleși locali.

Printre aceștia figurează Gheorghe Colțea, consilier local PNL în comuna Crizbav, care îndeplinește și atribuții de viceprimar.

Cei de la ANI spun că este vorba despre un conflict de interese administrativ.

„În calitate de consilier local, a inițiat un proiect de hotărâre ce a stat la baza adoptării Hotărârii C.L. din data de 26 februarie 2021 privind modernizarea și asfaltarea unui drum de exploatare, respectiv a participat la adoptarea și votarea respectivei Hotărâri, în condițiile în care drumul deservește un imobil pe care îl deține în proprietate, existând, astfel, posibilitatea obținerii unui avantaj patrimonial”, precizează sursa citată.

Alte articole:   Castelele Peleş, Bran și Salina Turda, emblemele cu care autorităţile vor să promoveze România turistică

Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu  prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate