blog-logo

Campania ,,Misiune Zero Copii neasigurați” continuă la Brașov

Campania ,,Misiune Zero Copii neasigurați” continuă la Brașov

Campania ,,Misiune Zero Copii neasigurați” pentru prevenirea victimizării copiilor, pasageri în autovehicule, continuă în județul Brașov prin desfășurarea de acțiuni specifice, organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Brașov în parteneriat cu OMV Petrom.

Utilizarea dispozitivelor de siguranță (scoică, scaun, înălțător) este o necesitate, o metodă de prevenție care trebuie adoptată în calitate de conducător auto și de părinte.

Copiii până la aproximativ 12 ani au nevoie de diferite tipuri de dispozitive de siguranță auto. Scaunele auto oferă cea mai bună protecție copiilor în cazul unui accident rutier, de la naștere și până ajung la înălțimea potrivită pentru a purta centura de siguranță.

Există mai multe tipuri de scaune auto pentru copiii pasageri, catalogate în funcție de vârstă și greutate (scăunele cu standardul R44) și în funcție de înălțime (scăunele cu standardul R129, i-size).

Alte articole:   ANM: Vremea de Crăciun și Revelion

Cel mai important, la alegerea scaunului, trebuie făcută o verificare în legătură cu îndeplinirea standardului de siguranță la nivel european, și anume R44, sau R129 (i-size), ceea ce înseamnă că scaunul a fost testat și certificat pentru siguranța copilului.

Pentru o mai bună informare și totodată pentru prevenirea victimizării copiilor, vă recomandăm:

Este foarte important să fiți siguri că scaunul auto pe care doriți să-l cumpărați se potrivește cu greutatea și înălțimea copilului. Verificați întotdeauna manualul de instrucțiuni al produsului.

Țineți cont că nu toate scaunele auto se potrivesc oricărui tip de autovehicul. Asigurați-vă că cel pe care doriți să-l cumpărați încape în autovehiculul pe care îl dețineți și se potrivește pe locul unde va fi fixat.

Alte articole:   Jandarmii din Brașov au dat, în luna noiembrie, peste 200 de sancțiuni

Atunci când călătoresc cu mașina, copiii sunt cel mai în siguranță pe bancheta din spate.

Scăunelele orientate cu spatele la sensul de mers trebuie utilizate pentru copiii mai mici de 15 luni și este recomandată continuarea utilizării acestora până la vârsta de 4 ani, doar dacă producătorul permite acest lucru și doar dacă airbagul este dezactivat.

Nu vă grăbiți să treceți la înălțător. Verificați dacă copilul poate să stea corespunzător pe toată durata călătoriei, fără să alunece în față sau în lateral și fără să modifice centura mașinii. De regulă se poate trece la utilizarea   acestui sistem dacă copilul are cel puțin 18 kg și cel puțin 4 ani împliniți.

Alte articole:   ANUNȚ începere proiect extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în ZUM

Copiii pot utiliza doar centura de siguranță atunci când stau cu tot spatele lipit de scaunul din mașină, centura trece perfect între gât și braț, pot îndoi genunchii perfect pe marginea scaunului din mașină, partea de jos a centurii stă cât de jos posibil, cei mici stau confortabil pe toată durata călătoriei cu respectarea mențiunilor făcute anterior.

Poate fi folosit un scaun second-hand dacă acesta nu a fost implicat într-un accident rutier și prezintă toate elementele de siguranță pentru ancorarea în mașină.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate