blog-logo

Brașovul și alte două orașe mari au cele mai multe locuri de cazare din țară

Brașovul și alte două orașe mari au cele mai multe locuri de cazare din țară

Capacitatea de cazare turistică în funcţiune a structurilor de primire turistică a crescut în trimestrul II din 2022 cu 5,3% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică, transmite Agerpres.

În totalul capacităţii de cazare turistică în funcţiune, hotelurile au deţinut o pondere de 59,6%, pensiunile agroturistice 15,3%, pensiunile turistice 10,7%, vilele turistice 4,2%, hostelurile 3,3%, motelurile 2,7%, cabane turistice 1,7% şi celelalte tipuri de structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică 2,5%.

Hotelurile clasificate cu 3 stele au reprezentat 45,7% din totalul capacităţii de cazare turistică în funcţiune a hotelurilor, fiind urmate de cele cu 4 stele (35,4%), cu 2 stele (11,7%), cu 5 stele (5,8%), cu o stea (1,3%) şi de cele neclasificate (0,1%).

Alte articole:   Peste 400 de mii de români vor plăti rate mai mari

Pe judeţe, cea mai mare pondere a capacităţii de cazare turistică în funcţiune o deţin judeţele Constanţa, cu 10,5%, şi Braşov, cu 10,3%, şi municipiul Bucureşti, cu 9%.

Sursa: g4media.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.