blog-logo

Autostrada Comarnic – Brașov, la al 5-lea PPP? Guvernul Ciucă analizează soluții pentru construirea șoselei rapide prin Valea Prahovei

Autostrada Comarnic – Brașov, la al 5-lea PPP? Guvernul Ciucă analizează soluții pentru construirea șoselei rapide prin Valea Prahovei

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi, la Sinaia, că o soluție pentru construirea autostrăzii prin Valea Prahovei ar fi parteneriatul public – privat (PPP), după ce alte patru astfel de tentative nu au fost duse la bun – sfârșit.

PPP-ul a revenit în discuție în contextul lipsei finanțării din alte surse pentru cea mai așteptată autostradă din România.

„Este o problemă care nu s-a rezolvat de 30 de ani. Trebuie să fie odată asumată. În momentul de față nu este prevăzută în master-plan și în PNRR. Ca atare nu poate fi finanțată din fonduri europene. Soluția discutată a fost un parteneriat public – privat. Vom anunța o decizie pentru autostrada Comarnic – Brașov cât de curând”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, potrivit presei locale.

Alte articole:   Castelele Peleş, Bran și Salina Turda, emblemele cu care autorităţile vor să promoveze România turistică

Autostrada Ploiești – Comarnic – Brașov urma să fie construită prin PPP și în mandatul fostului premier Viorica Dăncilă, însă după ce fusese selectată o asociere de constructori din China și Turcia, contractul nu a mai fost semnat. Din 2004 au mai fost încă alte trei tentative de construire a autostrăzii montane prin PPP/concesiune.

Deși în România ar fi o premieră, soluția PPP-ului – prin care șoferii plătesc taxe speciale pentru a utiliza autostrăzile construite din banii constructorilor – a fost aplicată pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în multe țări occidentale.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Cu cât va fi majorat salariul minim. Marius Budăi: Se impune această măsură

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate