blog-logo

Strada Sforii din Brașov ar putea fi închisă pe timp de noapte!

Strada Sforii din Brașov ar putea fi închisă pe timp de noapte!

Fundaţia Monumentelor Istorice Braşov vrea să instaleze grilaje antivandalizare. „Vizitatorul va putea vedea strada, dar nu o va putea traversa”, spun reprezentanții Fundației Monumentelor Istorice.

S-a ajuns în această situație din cauza faptului că unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din centrul Brașovului, strada Sforii, este ținta celor certați cu bunul simț, care fac un calvar din viața locatarilor din zonă. Kristina Creoşteanu, directorul executiv al Fundaţiei Monumentelor Istorice, a oferit detalii la emisiunea Pulsul Zilei, de la Radio România Brașov FM.

Pe timpul nopții este zgomot foarte mare produs de trecători pe stradă. De la simpli pietoni, vizitatori, la tineri cu trotinete și au trecut chiar și persoane cu motociclete. Spre stradă dau fereste, în spatele cărora trăiesc oameni. Avem vecini care pleacă dimineața la 4 pentru că lucrează la cantina de ajutor social. Avem familii cu bebeluși. E foarte greu să te odihnești.

CRISTINA KREOȘTEANU, directorul executiv al Fundaţiei Monumentelor Istorice, la Radio România Brașov FM

În 2018, autoritățile au amenajat o zonă, pe strada Sforii, unde trecătorii puteau lăsa mesaje. Din păcate, întreaga stradă a ajuns să fie mâzgălită, nu doar zona delimitată de autorități. Reprezentanții Fundaţiei Monumentelor Istorice Braşov susțin că reabilitarea străzii Sforii ar costa municipalitatea aproape 600.000 de lei.

Alte articole:   275 de ecoinsule digitalizate în municipiul Brașov, cu fonduri din PNRR

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.