blog-logo

Traseele din Munții Făgăraș vor fi marcate. 6 tone de materiale duse cu elicopterul la peste 2.000 de metri altitudine (FOTO)

Traseele din Munții Făgăraș vor fi marcate. 6 tone de materiale duse cu elicopterul la peste 2.000 de metri altitudine (FOTO)

Noi trasee vor fi semnalizate în Munții Făgăraș. Materialele necesare pentru acestă operațiune au fost transportate cu un elicopter. 

Șase tone de materiale destinate semnalizării traseelor din Munții Făgăraș au fost transportate cu elicopterul la peste 2.000 de metri altitudine. 

Un elicopter a transportat duminică, 14 august, 165 de stâlpi metalici, plăcuțele de orientare și materialele necesare fixării acestora pentru noile trasee ce vor fi marcate în Munții Făgăraș, anunță Consiliul Județean Sibiu într-un comunicat de presă. 

Este pentru prima dată când este folosit un elicopter într-o operațiune de acest gen, în județ. Materialele fiind încărcate din zona Văii Avrigului și a Căldării Mieilor – Transfăgărășan

Alte articole:   Cu cât va fi majorat salariul minim. Marius Budăi: Se impune această măsură

Elicopterul a efectuat 9 zboruri. Stâlpii, împreună cu materialele de semnalizare și fixare, au fost descărcați în 7 puncte aflate la peste 2.000 de metri altitudine:

  • Portița Avrigului
  • Șaua Scării
  • Șaua Cleopatra
  • Șaua Lăițel
  • Șaua Caprei
  • Cabana Podragu
  • Vârful Mircii. 

Gestionarea activității a fost asigurată de echipa tehnică a Programului „Anii Drumeției”, cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu și al Asociației „În Slujba Muntelui”. 

Site-ul și aplicația „Anii Drumeției” înglobează 54 de trasee din Munții Făgăraș și Cindrel.

Foto: facebook.com/cjsibiu

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate