blog-logo

Salvamont România, apel privind numărul de accidente montane: Trebuie să conștientizăm că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră 

Salvamont România, apel privind numărul de accidente montane: Trebuie să conștientizăm că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră 

Salvamont România face un nou apel pentru reducerea numărului de accidente montane

De la an la an numărul de accidente creşte constant şi îngrijorător, transmite Salvamont România și subliniază că ”împreună trebuie să conştientizăm că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor, deopotrivă turişti şi salvamontişti”.     

Salvamontiştii fac un nou apel pentru reducerea numărului de accidente montane, având în vedere că luna august este ce mai grea din an.  

”Dragi prieteni ai muntelui şi ai Salvamont România, suntem în luna august, cea mai grea lună din an pentru salvamontişti, o lună caracterizată prin foarte multe accidente pe munte şi cu cel mai ridicat grad de dificultate. Împreună trebuie să conştientizăm că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor, deopotrivă turişti şi salvamontişti. Facem eforturi deosebite, ne pregătim permanent, reuşim dotări de excepţie cu echipament performant de salvare, prim ajutor şi intervenţie, refacem marcaje şi trasee turistice, refacem sau construim refugii de salvare, baze, posturi şi cabinete medicale Salvamont, facem acţiuni educative, asigurăm asistenţa de specialitate, facem patrulări preventive, dar avem nevoie şi de sprijinul dumneavoastră pentru a avea un munte mai sigur şi cât mai puţine evenimente”, au transmis salvamontiştii.   

Aceştia reamintesc Proiectul ”-1” demarat cu celelalte structuri care vizează reducerea numărului de accidente montane, relatează News.ro

”Să facem în luna august un pas mic, poate cel mai mic posibil, şi să reducem numărul de accidente pe munte, de persoane accidentate grav care au necesitat transport cu ambulanţele SAJ, SMURD sau cu elicopterele SMURD-IGAV şi de persoane decedate pe munte măcar cu o singură persoană. De peste 25 de ani, de la an la an numărul de accidente creşte constant şi îngrijorător şi acest fapt trebuie sa fie un mare semnal de alarmă pentru noi toţi”, au mai transmis salvamontiştii.   

Bilanțul lunii august

Potrvivit Salvamont România, cifrele lunii august 2022 arată astfel: 

  • 508 persoane accidentate pe munte   
  • 199 de persoane predate ambulanţelor SAJ, SMURD şi elicopterelor SMURD IGAV  
  • 6 persoane decedate pe munte predate serviciului IML. 
Alte articole:   Castelele Peleş, Bran și Salina Turda, emblemele cu care autorităţile vor să promoveze România turistică

Totodată, Salvamont Brașov, subliniază încă o dată importanța pe care o are folosirea unui echipament potrivit pentru o drumeție pe munte.

Dorim să atragem din nou atenția asupra importanței pe care o are echipamentul! Indiferent de traseul pe care doriți să îl abordați este foarte important să folosiți mereu o încălțăminte adecvată mersului pe munte care să asigure aderență crescută cu solul în timpul deplasării pe traseul turistic precum și stabilitate crescută gleznei. Acest tip de încălțăminte este absolut necesar indifierent de lungimea traseului sau de dificultatea acestuia„, transmit salvamontiștii brașoveni.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Cu cât va fi majorat salariul minim. Marius Budăi: Se impune această măsură

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate