blog-logo

Calea ferată Predeal – Brașov. Contractul pentru studiul de fezabilitate, prelungit cu 10 luni 

Calea ferată Predeal – Brașov. Contractul pentru studiul de fezabilitate, prelungit cu 10 luni 

Contractul pentru studiul de fezabilitate pentru calea ferată Predeal – Brașov a fost prelungit cu 10 luni, ridicând astfel la nu mai puțin de 33 de luni, durata de execuție a lucrării. 

CFR Infrastructură a prelungit cu 10 luni durata studiului de fezabilitate pentru modernizarea secțiunii Predeal – Brașov (27 km).

Pe acest tronson ar putea fi construit un tunel de 7 kilometri, cu linie de mare viteză. La această lungime, va fi cel mai lung tunel din România, transmite Economica.net.   

„Prelungire durată contract cu 10 luni. Durata de implementare a contractului devine 33 luni de la data de începere a prestării serviciilor”, se arată într-un anunț publicat luna aceasta în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). 

Modernizarea secțiunii feroviare ar putea include construcția unui tunel de 7 kilometri. Acesta este proiectat la parametri compatibili cu o linie de mare viteză viitoare, potrivit celor mai recente informații din cadrul contractului de studiu de fezabilitate aflat în derulare. 

Alte articole:   Cum să cumperi un frigider - Ghid în 3 pași pentru a obține cel mai bun preț

CFR SA a semnat pe 21 august 2020 contractul de „Studiu de Fezabilitate pentru modernizarea secțiunii feroviare Predeal – Brașov” cu asocierea Egis România – Egis Rail SA – Italrom Inginerie Internațională SRL. 

Valoarea contractului este de 14,199 milioane de lei, fără TVA. Sursa de finanţare este din fonduri CEF 2014 – 2020. 

Ordinul de începere a fost emis pe 7 septembrie 2020. Durata de implementare inițială a contractului fiind de 23 luni de la ordinul de începere, potrivit informațiilor de pe pagina CFR SA dedicată proiectului. 

Modernizarea liniilor București – Craiova, Ploiești Triaj – Focșani și Predeal – Brașov se situează pe primele trei locuri pe lista proiectelor prioritizate din Programul Feroviar al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. 

Alte articole:   Ministerul Agriculturii: Peste 790.000 ha afectate de secetă. Braşovul, printre județele cu pagube în agricultură

Pentru linia Predeal – Brașov (27 km), valoarea lucrărilor este estimată la 1,4 miliarde de euro, fără TVA. 

Licitația pentru modernizarea tronsonului de cale ferată va fi lansată anul viitor.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.