blog-logo

Ministrul Sănătăţii: Masca va fi recomandată în mod evident în şcoli 

Ministrul Sănătăţii: Masca va fi recomandată în mod evident în şcoli 

Ministrul Sănătăţii a declarat că recomandă folosirea măştii de protecţie în şcoli. El a precizat că lucrurile pot fi ţinute sub control dacă şcolile asigură condiţii de igienă.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, ce estimări are în legătură cu cazurile de COVID-19 din luna septembrie, când încep şcolile.   

Potrivit ministrului, este de așteptat ca orice activitate care înseamnă o creştere a interacţiunilor sociale semnificativă să aibă un impact și asupra transmiterii virusului.    

„Să vedem evoluţia din următoarele două săptămâni şi să putem peste două săptămâni să avem o apreciere şi legată de evoluţia din septembrie. Sigur că orice activitate care înseamnă o creştere a interacţiunilor sociale semnificativă, pentru că începerea şcolilor reprezintă o intensificare a circulaţiei în mijloacele de transport în comun, interacţiune între grupuri de persoane care nu au trecut prin boală sau nu au fost vaccinate. Sigur că există o anumită creştere, depinde să vedem de la ce nivel plecăm spre sfârşitul lunii august ca să putem să facem o apreciere a evoluţiei”, a afirmat Rafila, transmite news.ro

Rafila recomandă folosirea măştii de protecţie în şcoli. El consideră că, dacă sălile de clasă sunt aerisite și sunt asigurate condiții de igienă la grupurile sanitare, lucrurile pot fi ţinute sub control, în privința cazurilor de COVID, după ce începe școala. 

„Eu sunt convins că şi şcolile acum sunt mult mai bine pregătite, ştiu ce au de făcut, masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli, nu la ora de sport, ca să nu existe astfel de întrebări care nu îşi au locul în acest moment. Dar sigur că cel puţin în prima lună, când vremea va permite acest lucru, să recomandăm foarte insistent aerisirea sălilor de clasă, a spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport se pot efectua în aer liber. Aşa că, dacă şcolile respectă aceste condiţii şi asigură condiţii de igienă în zona grupurilor sanitare, copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranţă la ore, să aibă acces la dezinfectanţi, cred că lucrurile pot fi ţinute sub control”, a afirmat Alexandru Rafila. 

În același context, Rafila a declarat că nu se pune problema începerii anului școlar 2022-2023 altfel, decât în format fizic. În cazul în care se vor depista mai multe cazuri, la nivelul unei unități școlare, doar aceea va fi închisă.   

Alte articole:   Mai mulți șoferi au fost amendați după ce au fost prinși în timp ce făceau drift-uri în Poiana Brașov

Zilele trecute, Rafila a afirmat că școlile nu vor mai fi închise. El a spus că va fi monitorizat gradul de ocupare a paturilor din spitale.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate