blog-logo

DNA Brașov a clasat dosarul în care Scripcaru a fost reținut 24 de ore

DNA Brașov a clasat dosarul în care Scripcaru a fost reținut 24 de ore

Parchetul anticoruptie a clasat dupa 9 ani dosarul în care procurorii DNA Brașov l-au reținut 24 de ore pe fostul edil George Scripcaru pentru pretinse fapte de abuz in serviciu vizand construirea unor centrale termice.

Această decizie după ce o mica parte din aceeasi cauza fusese disjunsa si trimisa în judecata, soldandu-se cu achitare definitiva. Scripcaru si oamenii de afaceri din dosar au avut 6 ani sechestru pe conturi.

La mai putin de o luna dupa ce Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Brasov a incasat a treia achitare definitiva intr-un dosar in care a incercat sa-l execute pe fostul primar George Scripcaru, politicianul invinge a patra oara DNA Brasov, scrie Lumea Justiției.

Alte articole:   Județul Brașov sub Cod galben de ceață și polei

De data aceasta, parchetul si-a recunoscut singur infrangerea, emitand, in 29 iulie 2022, ordonanta de clasare fata de Scripcaru intr-un dosar in care fostul edil de Brasov era acuzat de abuz in serviciu in legatura cu atribuirea unor contracte pentru construirea de centrale termice in oras. Si nu doar Scripcaru este vizat, ci si alte zece persoane (acuzate de abuz in serviciu sau complicitate la aceasta infractiune). 

Clasarile au fost dispuse in temeiul urmatoarelor litere de la art. 16 alin. 1 Cod procedura penala:

  • – a): „fapta nu exista”;
  • – b) teza I: „fapta nu este prevazuta de legea penala”;
  • – c): „nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”.

Am pus in legatura cauza de fata cu cea soldata cu achitarea din 4 iulie 2022 (click aici pentru a citi), intrucat DNA a deschis initial un dosar mare, din care a disjuns partea facuta praf de instanta, prin achitarea de mai sus. Restul cauzei (mai stufos decat cel trimis in judecata) a fost acum inchis prin clasare.

Alte articole:   SNPPC: Polițiștii nu agreează o nouă lege a salarizării, dacă actuala nu se aplică integral

Vorbim despre o clasare dispusa de catre DNA Brasov dupa 9 ani de la inceperea urmaririi penale in rem.?Și la 7 ani dupa ce Scripcaru a fost retinut timp de 24 de ore. Foarte important de precizat este ca, desi retinerea a avut loc in 2015 (deci in plina dictatura a Binomului DNA-SRI), judecatorii de drepturi si libertati au respins cererea parchetului privind arestarea preventiva, punandu-l in schimb pe Scripcaru sub control judiciar, mai notează cei de la luju.ro.

CITIȚI motivația de clasa a dosarului de către DNA AICI!

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.