blog-logo

Autostrada Brașov – Oradea. Sorin Grindeanu anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru un tronson de aproape 16 kilometri 

Autostrada Brașov – Oradea. Sorin Grindeanu anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru un tronson de aproape 16 kilometri 

Un tronson de 15,7 kilometri din Autostrada Brașov – Oradea va fi proiectat și construit de o nouă firmă care a câștigat licitația pentru efectuarea lucrărilor. 

Sorin Grindeanu anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru secțiunea Cheţani-Câmpia Turzii din Autostrada Brașov – Oradea. 

Asocierea Strabag-Geiger Transilvania a câștigat contractul pentru lotul Chețani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a transmis că a fost finalizată reevaluarea ofertelor şi desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi construirea secţiunii Cheţani-Câmpia Turzii din Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea. 

„A fost finalizată reevaluarea ofertelor şi desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi construcţia secţiunii Cheţani-Câmpia Turzii din Autostrada Braşov- Târgu Mureş – Cluj- Oradea. Asocierea de constructori austrieci şi germani, care a câştigat licitaţia cu suma de 420,34 milioane de lei (făra TVA), are la dispoziţie 3 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor, după semnarea contractului”, a scris Sorin Grindeanu, luni pe Facebook, potrivit news.ro

El a adăugat că pentru acest tronson de autostradă, finanţarea este din fonduri europene nerambursabile. Tronsonul are o lungime de 15,7 km și este cunoscut ca ,,Lotul Straco”.

Alte articole:   Dan Alexa, înainte de meciul cu CSM Slatina: „Jucătorii care au evoluat mai puţin trebuie să aibă determinare şi dorinţă”

Și CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Autostrăzii Brașov – Oradea.

”Luni, 08.08.2022, după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru „Proiectarea şi execuţia Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Secţiunea 2A: Ogra – Câmpia Turzii, Lot 3: Cheţani – Câmpia Turzii – Relicitare”, a transmis, luni seară, CNAIR.   

Compania a precizat că ofertantul desemnat câştigător este Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL, cu preţul de 420.347.903,86 lei fără TVA. 

Durata contractului este de 3 luni pentru perioada de proiectare şi 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor.  

”Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii si respectiv după soluţionarea contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a mai transmis compania.   

În cazul vechiului constructor, Straco, autoritățile au decis să rezilieze contractul când stadiul lucrărilor era de 30%.   

Alte articole:   O nouă creșă se va construi în municipiul Făgăraș

Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.