blog-logo

Weekend cu multe incidente pe munte!

Weekend cu multe incidente pe munte!

Numeroase intervenții ale salvamontiștilor brașoveni, în weekend.

Vineri, două persoane s-au accidentat. În primul caz, a fost vorba despre o persoana care cobora de pe varful Postavaru. Iar din cauza incaltarilor inadecvate, care nu au sustinut glezna, a calcat stramb, suferind un traumatism de membru inferior.
In al doilea caz, vorbim despre un practicant de downhill, care s-a accidentat pe traseul de biciclete Flow. In ciuda echipamentului adecvat de protectie, acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierderea starii de constienta. Cu amnezie, precum si un traumatism de membru superior, in zona antebratului.
Dupa ce le-a fost acordat primul ajutor, ambele persoane au fost coborate la baza muntelui. De unde au fost preluate de cate un echipaj SMURD, in vederea transportului catre unitatea spitaliceasca.

Sâmbătă:
Doua persoane au avut nevoie de asistenta salvatorilor montani din Poiana Brasov. Una pentru o stare de lipotimie, alta pentru un traumatism cranio-cerebral, cu plagi escoriate la nivelul fetei si scalpului. Ambele persoane au fost coborate in siguranta la baza muntelui.


Duminică:

O turista si un practicant de downhill accidentati.
In cursul zilei de ieri, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 2 cazuri.
Un practicant al ciclismului montan, echipat corespunzator, a cazut pe traseul Blue Line. Și a suferit un traumatism de membru superior, in zona umarului.
O alta persoana, care se plimba pe partia Drumul Rosu, a alunecat din cauza incaltarilor improprii unei drumetii. Suferind un traumatism de membru inferior, in zona gleznei.
Ambele persoane au necesitat transfer catre unitatea spitaliceasca, fiind preluate de echipaje SMURD.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.