blog-logo

Peste 400 de copii au fost adoptați în primele luni ale acestui an

Peste 400 de copii au fost adoptați în primele luni ale acestui an

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță că în anul 2021 și în primele luni ale acestui an s-au înregistrat recorduri de adopții, după simplificarea legislației în domeniu, astfel că peste 2.000 de copii și-au găsit familii în această perioadă.

„Familiile din România continuă să adopte într-un număr record! În primele trei luni ale anului, au fost adoptați 418 copii aflați în grija statului, cu 100 mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut. Avem aproape 6.000 de copii adoptabili și încurajez pe oricine să adopte dacă nu poate deveni părinte altfel.

În 2021, am înregistrat un record absolut în materie de adopții. 1653 de copii și-au găsit familiile-pereche, cei mai mulți din ultimii 20 de ani. O reușită extraordinară datorată, în primul rând, dedicației și profesionalismului colegilor de la Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție. Datele disponibile deja în acest an, ne fac să fim foarte optimiști”, a scris Gabriela Firea, luni, pe pagina ei de Facebook.

Alte articole:   MAI: Cu 44% mai puţine accidente de circulaţie în perioada minivacanţei de 1 iunie, faţă de anul trecut

Ministrul Familiei subliniază că simplificarea legislației în privința adopției a contribuit decisiv la impulsionarea adopției, iar acest trend trebuie să fie păstrat și chiar îmbunătățit.

Sursa: g4media.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate