blog-logo

ANI: Doi aleși locali din județul Brașov: conflict de interese și incompatibilitate

ANI: Doi aleși locali din județul Brașov: conflict de interese și incompatibilitate

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală și fiscală, în cazul a 7 aleși locali, dintre care 2 din județul Brașov.

BUTUM IOAN EUSEBIU, viceprimar al com. Șercaia, jud. BrașovINCOMPATIBILITATE

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 22 ianuarie 2019, întrucât, exercită simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul propriei întreprinderi individuale, încălcând astfel prevederile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 23 din  O.U.G.   nr. 44/2008.

MATEI PAUL VLAD, consilier local în cadrul C.L. al com. Hălchiu, jud. BrașovCONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI SESIZARE PARCHET

Alte articole:   Buna Vestire. Ce nu este bine să faci în această zi sfântă

În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016-2020), a participat la data de 10 mai 2019 la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. al comunei Hălchiu, privind aprobarea încheierii contractelor de închiriere prin atribuire directă a unor suprafețe de pășune proprietatea privată a comunei, pentru pășunatul animalelor, în baza căreia la data de 14 mai 2019, a fost încheiat contractul de închiriere între asociația reprezentată de tatăl persoanei evaluate și Primăria comunei Hălchiu. 
Prin închirierea pajiștilor, asociația a încasat de  la A.P.I.A. – Centrul județean Brasov, subvenții în sumă totală de 971.722 Lei.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 din Legea 161/2003, coroborate cu prevederile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, art. 75, lit a) și art. 77 din Legea 393/2004 (acte normative în vigoare în perioada evaluată).

Alte articole:   Spitalul Municipal Săcele a deschis Laboratorul de Tomografie Computerizată

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către MATEI PAUL VLAD a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de consilier local, a luat o decizie care a produs un folos patrimonial pentru asociația în cadrul căreia tatăl său deține calitatea de membru și funcția de președinte, dovadă fiind încasarea de către tatăl său, în baza contractului de închiriere încheiat, de subvenții plătite de  A.P.I.A. – Centrul județean Brasov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.