blog-logo

Pedeapsa miliardarului Ioan Neculaie, suspendată. Curtea de Apel Brașov a decis în favoarea afaceristului 

Pedeapsa miliardarului Ioan Neculaie, suspendată. Curtea de Apel Brașov a decis în favoarea afaceristului 

Curtea de Apel Brașov a suspendat până în octombrie executarea pedepsei cu închisoarea a fostului patron al FC Brașov, Ioan Neculaie. Magistrații au admis cererea de contestație în anulare. 

Curtea de Apel Brașov s-a pronunțat vineri, 5 august, în favoarea omului de afaceri Ioan Neculaie. Acesta formulase contestație în anulare, fiind condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare în dosarul privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 

Magistrații au hotărât să admită în principiu contestația în anulare, adică ultima cale de atac a sentinței 2 ani și 2 luni de închisoare. Pedeapsă pe care a primit-o în luna ianuarie.   

Hotararea are la baza deciziile CCR 297/2018 si 358/2022 privind prescripția, potrivit luju.ro

Astfel, respectând cele două decizii privind prescripția, judecătorii Diana Raluca Rusu și Ciprian Gavrila de la Curtea de Apel Brașov au admis în principiu contestația în anulare formulată de Ioan Neculaie. Apărat de avocatul Vladimir Ciolacu, împotriva deciziei aceleași instanțe din ianuarie 2022. Prin aceasta fusese condamnat la 2 ani și 2 luni închisoare cu executare într-un dosar privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 

Alte articole:   VIDEO Schengen: Europarlamentarul Eugen Tomac anunță că a deschis luni o acțiune împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiție

Prin admiterea în principiu a contestației în anulare, judecătorii Rusu și Gavrila au dispus suspendarea executării pedepsei la care fusese condamnat miliardarul Neculaie. Aceasta este suspendată până la soluționarea pe fond a contestației în anulare, relatează luju.ro. 

Decizia Curții de Apel Brașov

Iată minuta încheierii Curții de Apel Brașov de vineri, 5 august 2022 (dosar 281/64/2022): 

“Solutia pe scurt: In temeiul art. 431 alin. 2 Cod procedura penala, admite in principiu contestatia in anulare formulata de contestatorul Neculaie Ioan, impotriva deciziei penale nr. 62/AP din 21 ianuarie 2022, pronuntata de Curtea de Apel Brasov in dosarul nr. 22542/197/2017 si, in consecinta: in baza art. 430 Cod procedura penala, dispune suspendarea executarii deciziei penale nr. 62/AP din 21 ianuarie 2022, pronuntata de Curtea de Apel Brasov in dosarul nr. 22542/197/2017, pana la solutionarea pe fond a contestatiei in anulare.

Fixeaza termen pentru judecarea contestatiei in anulare la data de 12 octombrie 2022, ora 11.30, sala P1, cu instiintarea contestatorului si a avocatului ales al acestuia.

Definitiva. Pronuntata in 05.08.2022 prin punerea la dispozitie prin intermediul grefei instantei.

Document: incheiere admitere in principiu 05.08.2022”. 

Ioan Neculaie, fost patron al FC Brașov și al fabricii de autocamioane Roman a fost prins în ianuarie în Grecia. El se ascundea într-o zonă rezidențială de lux. Judecătorii eleni au decis că acesta poate fi extrădat.

Alte articole:   CSM Săcele, noul club sportiv din municipiu

Ioan Neculaie a formulat recurs în casație față de decizia din ianuarie. Acesta a fost, însă, respins de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.