blog-logo

Vaccinul anti-HPV ar putea preveni cancerul cervical 

Vaccinul anti-HPV ar putea preveni cancerul cervical 

Femeile diagnosticate cu celule precanceroase pe colul uterin ar putea beneficia de protecţia oferită de vaccinul anti-HPV, potrivit unui nou studiu realizat de oameni de ştiinţă care au analizat 18 cercetări anterioare pe această temă, relatează joi dpa, preluată de Agerpres.

Studiul a apărut în revista medicală BMJ publicată de Asociaţia Medicală Britanică (BMA).

Fetele şi băieţii cu vârste de 12 şi 13 ani pot primi în mod obişnuit în cadrul programelor de prevenţie vaccinul împotriva papilomavirusului uman (HPV), care ajută la prevenirea cancerelor cauzate de acest virus, inclusiv a cancerului de col uterin, anal şi unele cancere de cap şi de gât.

Alte articole:   O femeie a tâlhărit un bărbat din Brașov după ce acesta i-a refuzat serviciile sexuale

Vaccinul a fost introdus în 2008, iar persoanele care aveau peste 13 ani înainte de această dată nu primesc în mod obişnuit acest vaccin.

Însă un nou studiu sugerează că femeile care au fost depistate cu celule precanceroase pe colul uterin ar putea beneficia dacă se vaccinează anti-HPV.

Odată ce o femeie este identificată ca având celule precanceroase de grad înalt pe colul uterin ea are un risc de-a lungul vieţii de a dezvolta cancer de col uterin.

„Vaccinarea anti-HPV împreună cu excizia locală… poate contribui la reducerea riscului de recidivă a bolii pre-invazive de risc înalt”, au scris autorii.

Sursa: g4media.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate