blog-logo

Alexandru Rafila: „Suntem departe de scenariul închiderii școlilor”

Alexandru Rafila: „Suntem departe de scenariul închiderii școlilor”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat dacă autorităţile pregătesc introducerea unor posibile restricții COVID-19 în următoarea perioadă. Inclusiv din toamnă, pentru începerea şcolilor.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat ce înseamnă impunerea unor restricții. Și condițiile în care acestea pot fi introduse în următoarea lună.

„Eu nu sunt un om ipocrit. Întotdeauna am fost sincer și am fost direct în opinii și vreau să fiu și realist. Să înțeleg dacă introduci o restricție, când o introduci, de ce o introduci şi mai ales dacă este aplicabilă. Dacă produci efectul dorit și dacă consecințele introducerii unor restricții nu sunt dramatice. Pentru populația dintr-o țară sau pentru o grupă de populație. Gândiți-vă la închiderea prelungită a școlilor. Eu cred că a fost o dramă pentru copii din această țară. Pentru că nu numai că nu au putut să dobândească cunoștințele necesare. Dar ei au fost foarte mult afectați emoțional, dezvoltarea lor fizică și psihică a fost afectată și lucrul ăsta o să-l vedem în timp.

Purtarea măștii de protecție în școli?

Nimeni nu am auzit în să aibă o discuție, măcar o asumare a unor decizii care sigur la momentul acela. Poate au fost considerate potrivite, dar viața și exemplele din alte țări au demonstrat că n-au fost cele mai bune decizii. N-am auzit această discuție și asta nu e o scuză. Eu cred că e o chestie de responsabilitate și de asumare. Și trebuie să fie o chestie naturală atunci când suntem în poziția de a decide pentru viețile concetățenilor noștri”, este de părere Alexandru Rafila, potrivit declarațiilor făcute marți seară la un post TV.

Despre introducerea unor restricții, inclusiv impunerea purtării măștii sanitare odată cu începerea școlilor, Alexandru Rafila a mai explicat că Ministerul Sănătății va avea discuții cu Ministerul Educației pe această temă.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.