blog-logo

Avem o țară splendidă și nu mai știm cum să scăpăm de ea

Avem o țară splendidă și nu mai știm cum să scăpăm de ea

Au ajuns copiii să-și facă idoli din personajele apărute la TV, pentru că nu mai au modele și nu le mai cultivă nimeni dragostea de țară și de eroii autentici ai României.

Pentru Oscar 2021, Danemarca a trimis un film despre 4 profesori. Unul dintre ei predă muzică și îi învață pe elevi cum să interpreteze și să simtă până în suflet cântecele despre măreața istorie a țării lor.

La noi, e rușine să cânți așa ceva. Și am mari dubii că în România, pe undeva, se mai învață cântece despre patrie.

Iar acum citesc că geografia și istoria României stau să fie scoase din programa școlară. Cine mai suntem noi, oameni buni?

Alte articole:   Încă două zile libere, în ianuarie, pentru români

Ne dizolvăm încet, în acidul turnat de „sus”, de niște iresponsabili, impostori cu CV-uri pompoase, proști cu aere sau vânzători de neam.

Ne otrăvesc mintea, ca să uităm și cine suntem, și cum am ajuns aici, de parcă nu e nimic greșit în a fi pribeag. Fără o identitate clară. Al nimănui.

Un diplomat taiwanez mi-a spus o dată: „Numai cine nu are țară înțelege cât de important e s-o ai și să lupți pentru ea!”

Noi avem o țară splendidă și nu mai știm cum să scăpăm de ea.

Rușine!

  • Președintele Academiei Române
  • Ioan-Aurel Pop

Membru titular al Academiei Române din 2010 (corespondent – 2001)

Președintele Academiei Române, academician Ioan Aurel Pop, este șagunist și cetățean de onoare al județului Brașov.

Alte articole:   Lista centrelor de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii

Istoric, doctor în istorie. Rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Profesor la Departamentul de istorie medievală, premodernă și istoria artei a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

A fost profesor asociat la Universitatea din Pittsburgh (1991-1992) și profesor invitat la INALCO Paris (1998), Universitatea din Trento (2001) și Universitatea Ca’Foscari din Veneția (2003-2008). În perioada 1993-2018 a deținut funcția de director al Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române.

Între anii 2012-2020 a fost rector al Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca. În anul 1999 a fost ales membru corespondent al Academiei Europene de Științe, Litere și Arte din Paris, iar în anul 2013 a devenit membru al Academiei Europene de Științe și Artă din Salzburg. 

Alte articole:   Maistru militar DECEDAT pe Aerodromul de la Ghimbav!

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate