blog-logo

Peste 10.000 de beneficiari ai programului Prima Casă au solicitat modificarea modului de calcul al dobânzilor

Peste 10.000 de beneficiari ai programului Prima Casă au solicitat modificarea modului de calcul al dobânzilor

Peste 10.000 de beneficiari ai programului Prima Casă au solicitat modificarea modului de calcul al dobânzilor prin schimbarea indicelui din ROBOR în IRCC (Indice de Referinţă pentru Creditele Consumatorilor), din luna mai până în prezent, transmite Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Din anul 2020 şi până în prezent au fost suspendate la plata ratelor un număr de 126.712 contracte, în valoare de până la 628 milioane lei  şi începând cu luna mai 2022 peste 10.000 de beneficiari ai programului Prima Casă au solicitat modificarea modului de calcul a dobânzilor prin schimbarea indicelui din ROBOR în IRCC.”, susţin reprezentanţii FNGCIMM.

Alte articole:   Două păstrăvării de la poalele Munților Făgăraș, grav afectate de exploatările forestiere. Peștii mor din cauza poluării masive

Obligaţia de plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor acordate debitorilor de către creditori până la data de 30 aprilie 2022, se suspendă la cererea debitorului pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi 9 luni. Valabilitatea scrisorii de garanţie emisă de FNGCIMM va fi de 5 ani, iar debitorii pot beneficia o singură dată de suspendarea obligaţiilor de plată pentru fiecare împrumut.”, transmite sursa citată.

Detalii aici.

Sursa: adevarul.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate