blog-logo

România ar putea depăși anul acesta 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres 

România ar putea depăși anul acesta 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres 

România ar putea avea 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres, în acest an. Astăzi, ajunge la 978 de kilometri.   

România ar putea depăși anul acesta borna de 1.000 de kilometri de șosea rapidă în trafic. Pentru ca acest ţel să fie atins trebuie finalizate lucrările și date în trafic, la aproximativ 44 de kilometri de autostradă și drum expres

Rețeaua de drumuri de mare viteză a României va crește la 978 de kilometri odată cu darea în trafic a lotului de 21,35 de kilometri din Drumul Expres Craiova – Pitești (DEx12), care ocolește Slatina, relatează economica.net.  

Borna de 1.000 de kilometri ar putea fi depășită chiar de anul acesta. Asta dacă va fi deschisă circulația pe lotul 1 din Autostrada Sibiu – Pitești (13 km) și pe 10 kilometri din Autostrada Bucureștiului (A0). 

Alte articole:   AFM a publicat proiectul de ordin pentru înlocuirea becurilor. Ce condiții trebuie îndeplinite

Miercuri au avut loc procedurile de recepție a lotului 2 din tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Circulația pe acest tronson, urmează să fie deschisă astăzi, au anunțat reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI).

„Joi se inaugurează DEx12 Centura Slatina! Astăzi se desfășoară procedurile de recepție pe cei 21,35 kilometri dintre nodurile Piatra Olt și Valea Mare, parte din Drumul Expres Craiova – Pitești”, au anunțat miercuri și reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API). 

Deschiderea traficului ar urma să se facă astăzi, 28 iulie. Firmele lui Dorinel Umbrărescu au avut timp să pună la punct ultimele detalii în nodul Valea Mare (Slatina Nord – Est).

„Împreună cu cei 18,5 dintre Piatra Olt și limita cu tronsonul 1 la vest de Balș inaugurați pe 21 aprilie, cei 21,35 de kilometri care ocolesc Slatina sunt primii kilometri de drum expres veritabil din România și sunt o gură de oxigen atât pentru șoferii aflați în tranzit care economisesc cel puțin o oră, cât mai ales pentru locuitorii celor două orașe”, au explicat reprezentanții API. 

România are 956 de kilometri de drum de mare viteză

România are în prezent 938,44 de kilometri de autostradă și 18,5 kilometri de drum expres. Adică 956,94 de kilometri de drum de mare viteză. 

Alte articole:   Controlorii de trafic din Arad care vor dirija aeronavele pe Aeroportul din Ghimbav au început simulările

Șeful Transporturilor Sorin Grindeanu estima că până la finalul anului ar putea fi inaugurat și lotul 1 din Autostrada Sibiu – Pitești (A1). Astfel, alți 13 kilometri se vor adăuga rețelei naționale de autostrăzi. 

Tot anul acesta, era preconizată și deschiderea circulației pe primii kilometri din Autostrada Bucureștiului (A0).

Mai exact, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu anticipa darea în trafic a secțiunii de 10 kilometri dintre DN5 și DN6, de pe lotul 2 din sectorul sudic. 

Rămâne de văzut dacă România va reuși să treacă în 2022 de pragul de 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres. 

Amintim că CNAIR SA a transmis la ANAP, documentațiile pentru proiectarea și execuția Autostrazii Sibiu – Făgăraș.

Alte articole:   Ciucă, mesaj de Ziua Internaţională a Vârstnicilor: Vrem să găsim acele soluţii prin care să readucem echilibrul necesar în sistemul de pensii

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.