blog-logo

Guvernul României anunţă categoriile de consumatori neafectate de reducerea consumului de gaze naturale 

Guvernul României anunţă categoriile de consumatori neafectate de reducerea consumului de gaze naturale 

Guvernul României anunță că cetățenii nu vor suferi din cauza deciziei UE de a reduce consumul de gaze și a enumerat categoriile de consumatorilor care nu vor fi afectate de această măsură. 

Guvernul României susține că țara noastră va avea asigurat necesarul pentru iarna 2022-2023 și în contextul acordului UE privind reducerea consumului de gaz în această iarnă.

Executivul a enumerat categoriile de consumatori care nu vor fi afectate de măsurile pentru reducerea consumului de gaze naturale

„Consumatorii români, întreprinderile mici şi mijlocii, serviciile sociale şi industria critică nu vor fi afectate de eventuale măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de gaze naturale”, transmite Executivul, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, România va avea asigurat necesarul pentru iarna 2022-2023. 

„Rezervele de gaze ale ţării reprezintă 55%, adică peste nivelul obligatoriu de 46% prevăzut pentru 1 august 2022. Menţinând acest ritm accelerat putem ajunge la o capacitate a depozitelor de cel puţin 80% înainte de 1 noiembrie. În plus, disponibilitatea surselor interne de gaze naturale şi profilul de consum al ţării noastre, corelat cu pachetul guvernamental de protecţie a cetăţenilor şi economiei, sunt elemente ce garantează asigurarea necesarului de consum pentru iarna 2022-2023”, se arată în postarea Guvernului. 

Ţările UE au convenit marţi asupra unui regulament de urgenţă pentru a reduce consumul de gaze naturale în această iarnă. Europa se pregăteşte pentru o iarnă cu aprovizionarea incertă din partea Rusiei, anunţă Reuters. 

Alte articole:   Cutremur în județul Vrancea, sâmbătă dimineaţă

Și Ministerul Energiei a transmis, marți, că România va a face față iernii 2022-2023.

Ministerul energiei precizează că „România, prin profilul de consum, dar și prin disponibilitatea unor surse interne de gaze naturale, este bine poziționată pentru a face față iernii 2022-2023„.

Consumatorii casnici, IMM-urile sau industria critică nu intră în sferă de aplicare, mai precizează ministerul.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.