blog-logo

Exercițiu: Incendiu, acum, la Spitalul Tractorul

Exercițiu: Incendiu, acum, la Spitalul Tractorul

Pompierii din Brașov intervin pentru stingerea unui incendiu la Spitalul Tractorul. Din fericire, este vorba doar despre un exercițiu desfășurat de ISU Brașov.

Incendiul se manifestă cu degajare de fum într-un salon al secției de Urologie, aflat la etajul 2. În salon se aflau 5 persoane (1 este imobilizată) care au fost evacuate. Incendiul s-a produs la o priză din salon și nu se manifestă cu flacără, este doar degajare de fum.

UPDATE

Astăzi, Inspectia de prevenire din cadrul ISU Brașov a desfașurat un control inopinat la Spitalul Tractorul Brasov.

In cadrul acestu control s-a desfășurat și un exericțiu inopinat privind testarea capacitatii de interventie a serviciilor profesioniste. În cooperare cu alte forțe pentru gestionarea unei situații de urgența generată de un incendiu la unitatea spitalicească.

Alte articole:   Județul Brașov, lider național la violenţa în şcoli. Reacția IȘJ Brașov

Scopul exerciţiului este antrenarea structurilor de conducere şi răspuns cu responsabilităţi în managementul şi gestionarea consecinţelor manifestării acestui tip de risc.

Conform scenariului exercitiului, în dispeceratul integrat ISU –SAJ Brasov s-a primit un apel prin care era anunțată producerea unui incendiu. La etajul al 2-lea al Spitalului, într-un salon în care se aflau 28 de persoane.

In urma apelului pentru gestionarea acestei situații au fost alocate mai multe forțe și mijloace din cadrul ISU Brasov. 4 autospeciale de stingere, 4 echipaje SMURD, 2 autoscari și un echipaj pentru descarcerare.

Totodată, s-au deplasat la fața locului si ambulante SAJ, echipaje de la Inspectoratul Judetean de Jandarmerie si Inspectoratul Județean de Poliție.

Alte articole:   Pătrașcu: „Bugetarea proiectelor propuse de către PSD, o victorie în primul rând pentru brașoveni”

S-a urmărit în principal recția angajaților spitalului si modul de organizare al primei interventii până la sosirea echipajelor profesioniste, cât și reacția de raspuns și colaborarea tuturor institutiilor care au rol în gestionarea unei astfel de situatii de urgență.

ISU Brasov organizează și desfășoară periodic astfel de exercitii pentru a ne obișnui cu particularitatile fiecarei interventii. Dar și pentru a îmbunătăti colaborarea cu toate structurile responsabile în gestionarea diferitelor tipuri de riscuri.

Dorim să mulțumim cetățenilor și autorităților publice implicate pentru reactia promptă și modul profesionist de intervenție.

Totodată, ne cerem scuze pentru disconfortul creat dar vă asigurăm că astfel de exercitii inopinate sunt benefice atât pentru cetățeni cât și pentru autorități și de desfășoară periodic pentru a ne obișnui cu particularitatile fiecarei interventii și pentru a îmbunătăti colaborarea cu toate structurile responsabile în gestionarea diferitelor tipuri de riscuri.

Alte articole:   România trimite salvatori în Turcia. Zece români au cerut sprijin pentru repatriere

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.