blog-logo

Apele Române: „Rezerva de apă este în scădere!”

Apele Române: „Rezerva de apă este în scădere!”

Rezerva de apă este în scădere, dar suficientă, anunță marți Administrația Națională „Apele Române” (ANAR). Care atrage însă atenția că resursele de apă trebuie folosite rațional, astfel încât să ajungă la toată lumea. 

Administrația Națională „Apele Române” amintește populației că este nevoie să folosim rațional resursele de apă. Astfel încât acestea să fie suficiente pentru toți beneficiarii.  

ANAR precizează că monitorizează și gestionează volumele de apă din principalele lacuri de acumulare. Concluzia este că acestea asigură la această oră necesarul de apă brut pentru toți beneficiarii. Care se alimentează în regim centralizat din sursa de apă de suprafață. 

În principalele 40 de lacuri, există un volum de apă de 3,35 miliarde de mc de apă. Iar coeficientul de umplere este de 77,36%, în scădere față de perioada anterioară.  

Având în vedere prognoza INHGA cu privire la evoluția debitelor Dunării și a râurilor interioare pentru luna iulie, debitele Dunării în secțiunea Baziaș vor ajunge până la valoarea de 2150 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii iulie (5350 mc/s) și cu un aport scăzut al debitele afluente medii lunare în lacurile interioare ale României. Pe toată perioada intervalului de prognoză, pe tot sectorul aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere. 

ANAR estimează că, la sfârșitul lunii iulie, în cele 40 principale lacuri de acumulare cu rol important în alimentarea cu apă pentru populație, industrii și producția de energie electrică pentru Sistemul Energetic Național, se va menține un coeficient de umplere de peste 70%. 

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate