blog-logo

Lucrările la Cetatea Râșnov au fost oprite. Constructorul a solicitat majorarea contractului cu 55,8%  

Lucrările la Cetatea Râșnov au fost oprite. Constructorul a solicitat majorarea contractului  cu 55,8%  

Lucrările la Cetatea Râșnov au fost oprite ca urmare a scumpirilor materialelor de construcții.  

Primăria și contructorul nu au ajuns la o înțelegere privind tarifele de lucru, astfel că lucrările la Cetatea Râșnov au fost sistate. 

Proiectul de reabilitare a Cetăţii Râşnov (Incinta de Vest) a fost stopat după ce Primăria Râşnov şi Asocierea SC Romconstruct Group SRL (lider) – SC Concas SA – SC Crindesign Proiect SRL au decis, de comun acord, să rezilieze contractul, prin act adiţional, ca urmare a scumpirilor. 

Primăria Râșnov a anunțat că cele două părți au decis de comun acord, să rezilieze contractul.

Constructorul a solicitat majorarea prețului contractului cu 55,8%, iar Primăria Râșnov nu poate oferi mai mult de 50%.

Alte articole:   Petrece Valentine's Day alături de persoana iubită la un super concert Delia

Potrivit OUG a Guvernului nr. 64/09.05.2022 autoritățile locale nu pot oferi mai mult de 50%.

„Ajustările de preț prevăzute la alin. (4) și (5) vor fi suportate din capitolul 5.3 Cheltuieli diverse și neprevăzute din devizul general reglementat de Hotărârea Guvernului nr. 907/2016, cu modificările și completările ulterioare, și după epuizarea acestor sume, din economiile contractului de finanțare, fără a depăși 50% din prețul inițial al contractului de achiziție” (subl. ns.), au explicat reprezentanții Primăriei Râșnov. 

Potrivit acestora, tot OUG nr. 64/09.05.2022 prevede, la Art. 7, alin.4, că, în măsura în care reechilibrarea contractuală nu este posibilă, părțile pot înceta contractul de comun acord, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a acestei ordonanțe de urgență.  

Alte articole:   Ministrul Mediului: 3 miliarde de lei pentru 150.000 de proiecte pentru panouri fotovoltaice

Potrivit aceluiași act normativ, Primăria Râșnov va trebui să facă o expertiză a lucrărilor executate și să stabilească ce mai este de făcut. De asemenea, va trebui să calculeze și valoarea lucrărilor care au mai rămas de executat. 

„Conform Art. 7 alin. 5 și alin. 6 , încetarea anticipată a contractului în condițiile prevăzute la alin. (4) nu reprezintă o încălcare a obligațiilor ce reveneau părților în cadrul contractului/acordului-cadru de achiziție publică/sectorial, nu poate duce la penalități, sancțiuni sau/și emiterea unui document constatator negativ. În situația prevăzută la alin. (4), beneficiarii fondurilor externe nerambursabile vor determina lucrările pentru restul rămas de executat, vor actualiza devizele în condițiile prezentei ordonanțe de urgență, vor elabora documentațiile de atribuire prin includerea formulelor de ajustare și vor lansa procedurile de achiziție pentru restul de executat”, au precizat reprezentanții Primăriei Râșnov.

Pentru restaurarea Incintei de vest a Cetății Râșnov, Primăria Râșnov a obținut o finanțare europeană nerambursabilă în anul 2017.

Alte articole:   CNAIR: Trafic închis pe mai multe drumuri naționale din cauza zăpezii viscolite

Lucrările de restaurare, conservare și valorificarea durabilă a Cetății Râșnov au început în anul 2020. Până acum fost realizate în proporție de 50%.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.