blog-logo

Ministerul Sănătății cere spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID. Revine bilanțul zilnic 

Ministerul Sănătății cere spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID. Revine bilanțul zilnic 

Odată cu creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus, Ministerul Sănătății cere spitalelor să reactiveze planurile COVID-19, iar de marți se revine la raportarea zilnică.

În contextul creșterii numărului de cazuri COVID, Ministerul Sănătății a cerut managerilor de spitale spitalelor să reactiveze planurile de reziliență pentru Covid-19.

O adresă trimisă sâmbătă dimineața managerilor de spitale de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) București arată o creștere alarmantă a numărului de cazuri. În acest context managerii spitalelor sunt rugați să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19, relatează Digi24.

Acest lucru înseamnă că spitalele care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă. 

Alte articole:   ANPC: Numărul sesizărilor primite de la consumatorii de servicii poştale şi de curierat a scăzut în 2022

Luni este așteptată o nouă raportare săptămânală a situației COVID. Ministerul Sănătății a decis în urmă cu circa o lună ca raporările să nu mai fie făcute zilnic. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus săptămâna trecută că România, la fel ca alte țări din Europa, trece printr-un moment de creștere rapidă a cazurilor de coronavirus. El a subliniat că asta nu pune probleme asupra sistemului de sănătate. 

Ministrul a declarat că această creștere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5. Variantă care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală. 

Rafilă a declarat că vârful valului de infectări în România ar putea fi atins la începutul lunii august. 

Alte articole:   Încep înscrierile pentru sesiunea extraordinară a concursului de Rezidențiat, din mai

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.