blog-logo

ANCPI: Cadastrarea gratuită a fost prelungită

ANCPI: Cadastrarea gratuită a fost prelungită

ANCPI anunță că, cadastrarea gratuită a tuturor imobilelor din țară, prelungită până la înregistrarea tuturor proprietăților.

Cadastrarea gratuită a fost prelungită, oficial, până la finalizarea tuturor acestor activități, potrivit unui act normativ publicat luni în Monitorul Oficial, transmite ANCPI. 

Prin HG 836/2022 aprobat de Guvern, autoritățile au prelungit PNCCF. Mai exact, “până la finalizarea înregistrării sistematice la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, respectiv comună, oraş şi sectoarele municipiului Bucureşti”. 

“Perioada de derulare a Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) a fost extinsă până la finalizarea înregistrării sistematice a tuturor proprietăților din Român. Hotărârea de Guvern nr. 836/2022 pentru modificarea și completarea Hotărârii de Guvern nr. 294/2015 privind aprobarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară a fost publicată pe 5 iulie în Monitorul Oficial”, a anunțat Agenția Națională e Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).    

Prelungirea PNCCF vine în contextul în care, din 2015 și până în prezent, doar circa jumătate dintre imobilele din România au fost cadastrate. Dacă autoritățile nu-l prelungeau, PNCCF s-ar fi încheiat, potrivit prevederilor anterioare, peste aproximativ un an și jumătate, relatează avocatnet.ro.

Alte articole:   Ce subiecte au primit elevii la matematică în cadrul simulării la Evaluarea Națională

ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, gestionează PNCCF. Programul prevede înregistrarea sistematică, gratuit pentru cetățeni și instituții, a tuturor imobilelor din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. 

Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri externe nerambursabile, prin POR, și din bugetele administrațiilor publice locale. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.