blog-logo

FC Brașov rămâne în liga secundă. Ce îi rezervă viitorul echipei de sub Tâmpa?

FC Brașov rămâne în liga secundă. Ce îi rezervă viitorul echipei de sub Tâmpa?

FC Brașov a câștigat și manșa retur din barajul de menținere în liga secundă, disputat contra celor de la Politehnica Timișoara. A fost 1-0 pentru brașoveni, singurul gol al disputei fiind marcat de Milcho Angelov, în minutul 71.

Astfel, fanii fotbalului brașovean vor putea plasa ponturi fotbal pe favoriții lor și în sezonul următor din Liga a II-a.

Meciul retur dintre FC Brașov și Politehnica Timișoara a pornit de la un avantaj de 2-1 pentru trupa antrenată de Călin Moldovan, căpătat la finalul primului duel direct. Însă dacă prima partidă dintre cele două combatante a arătat un fotbal cât de cât acceptabil, meciul de sub Tâmpa a sugerat mai degrabă că locul ambelor formații ar fi, de fapt, în liga a III-a. Au fost puține ocazii de poartă, iar singura reușită a venit după o greșeală impardonabilă în defensiva bănățenilor. Bocșan a luftat, iar Angelov a avut o misiune destul de simplă, executându-l pe Păduraru, portarul oaspeților, cu un șut plasat din interiorul careului, din poziție centrală.

Alte articole:   Trageri de luptă cu sistemul HIMARS, efectuate de militarii români, la Cincu (FOTO)

Un baraj care s-ar putea să nu conteze

S-a jucat un fotbal la relantiu în ambele partide ale barajului dintre FC Brașov și Politehnica Timișoara. De parcă amândouă cluburile ar fi fost convinse că își vor păstra locul în liga secundă și în stagiunea următoare. Lucru care e perfect posibil, ținând cont de problemele financiare pe care le are Gaz Metan Mediaș, echipă retrogradată din prima divizie la finalul sezonului.

Cel mai probabil, clubul medieșean se va desființa, iar locul în liga secundă va rămâne vacant. Automat, acesta va fi ocupat de Politehnica Timișoara. Nici Academica Clinceni nu stă foarte bine din punct de vedere financiar, deci “Poli” nu ar trebui să înceapă să își facă planuri pentru liga a treia.

Alte articole:   AVPS Făgăraș a publicat rezultatele probelor de apă, prelevate din râul Olt, după ce mii de pești au murit

FC Brașov, fără susținerea suporterilor, cu datorii la Ilie Stan

FC Brașov a dat faliment în 2017, dar s-a reîntors în fotbalul autohton în 2021, atunci când Corona Brașov a fuzionat cu ACS Scotch Club, entitate care a preluat marca “FC Brașov”. În acest mod, a luat naștere FC Brașov Steagul Renaște, club care ar fi trebuit să reprezinte orașul spre elita fotbalului românesc.

Doar că suporterii brașoveni aveau un proiect separat, denumit SR Brașov, derulat încă de la falimentul FC Brașov. A fost, așadar, o mutare care nu a fost pe placul fanilor brașoveni, care s-au dezis de această echipă care și-a păstrat locul în liga secundă prin barajul cu Politehnica Timișoara.

Și poate că suporterii și-au dat repede seama de neprofesionalismul care pare să fie la cote accentuate la FC Brașov. Anul trecut, Ilie Stan a fost demis prin WhatsApp și i s-a interzis accesul la baza de antrenament.

Alte articole:   Amenzi uriașe pentru cei care folosesc voucherele sociale în mod necorespunzător   

Fostul mijlocaș al Stelei nu și-a primit nici banii de la clubul brașovean, dar și-a obținut dreptatea în fața Comisiei de Recurs a FRF, care a obligat FC Brașov să-i plătească acestuia drepturile salariale restante. Cum acest lucru nu s-a întâmplat nici până la începutul lunii mai, FC Brașov riscă să înceapă sezonul următor cu o penalizare. Una care s-ar putea majora în cazul în care Ilie Stan nu își primește banii datorați de clubul brașovean.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.